Eszterházy Károly Főiskola
Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék
3300 Eger, Egészségház u. 4.
Tel./Fax: +36 (36) 520 483
E-mail: media@ektf.hu

Hírarchívum

2014. szeptember 22.

Oktatónk díjkiosztón
Dr. Pólya Tamás és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kollégái díjakat adtak át a "Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció" címmel hirdetett pályázat nyerteseinek. Részleteket itt olvashatnak.

2014. augusztus 29.

Pót záróvizsga
A 2014-es pót záróvizsga időpontja: 2014. szeptember 1. (hétfő) 11:00 óra. Helyszín: B-404.

2014. június 11.

Záróvizsga időpontok és bizottságok szerinti beosztás
A 2014-es záróvizsga időpontja: 2014. június 12 (csütörtök) és június 14. (szombat). A bizottságok szerinti beosztás letölthető innen.

2014. június 4.

FSZ szóbeli záróvizsgák
Az Intézményi kommunikátor és a Sportkommunikátor (FSZ) szakos hallgatók szóbeli záróvizsgájának időpontja és beosztása megtekinthető az alábbi linken.
A védéshez szükséges prezentációkat a zvprezi2014 (kukac) gmail (pont) com címre várjuk június 9-ig.

2014. május 29.

Nyári szakmai gyakorlat
A II. évfolyamos hallgatók a nyári szakmai gyakorlattal kapcsolatos tudnivalókat megtekinthetik az alábbi linken.

2014. május 29.

A szakdolgozatok védésének időpontjai és beosztásai (Módosított)
A 2014 tavaszi szakdolgozati védések időpontjai: június 11-12. (szerda-csütörtök). A részletes beosztás letölthető innen.

2014. május 28.

Írásbeli záróvizsga eredmények (FSZ)
A mai naptól megtekinthetőek az Intézményi kommunikátor (FSZ) szakos hallgatók írásbeli eredményei. A Sajtótechnikus és a Sportkommunikátor (FSZ) szakos hallgatóktól még egy kis türelmet kérnünk.

2014. február 13.

Felvételizők figyelmébe
Hogy miért érdemes az egri kommunikáció és médiatudomány alapszakra vagy a kapcsolódó felsőoktatási szakképzésre jelentkezni? Röviden azért, mert egy ambiciózus és szorgalmas ember számára tisztességes kereseti lehetőséget és izgalmas szellemi kalandot kínál, hosszabban pedig itt olvashatják a döntést segítő érveinket.

2014. február 13.

Oktatónk konferencián
A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola 2014. március 11-én konferenciát szervez Újságírás és szépírás a Kádár-korszakban és napjainkban témában, ahol kiváló kollégánk, Martin József is előad Hamlet-kritika - Palackposta a börtön-országból címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

2014. február 7.

Február 11-én (kedden) 15.30 órától ismét nyílt napot tart intézményünk: ezúttal a 2014-re meghirdetett mesterképzéseinkről. A tájékoztatót a B-121. terembe szerveztük, ahol eligazítást kapnak a jelen lévők a továbbtanulási lehetőségekről, a jelentkezés módjáról, a bemeneti feltételekről és a felvételi követelményekről.

2014. január 9.

A szakdolgozatvédés időpontja és beosztása
A 2014-es szakdolgozatvédés időpontja: 2014. január 14. (kedd), 09:00, (B-404.). A konzulensek és opponensek szerinti beosztás letölthető innen.

2014. január 9.

Záróvizsga időpontok és bizottságok szerinti beosztás
A 2014-es záróvizsga időpontja: 2014. január 15 (szerda). A bizottságok szerinti beosztás letölthető innen.

2013. november 6.

Pályázati felhívás
"A Hello90 blog keresi stábját" Az X Kommunikációs Központ felhívása itt olvasható.

2013. november 4.

Pályázati felhívás
Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség filmpályázatot hirdet fiatalok számára. A felhívás itt olvasható.

2013. szeptember 25.

Gyakornoki lehetőség
Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága Közép-európai Regionális Képviselete gyakornokot keres október közepétől háromtól hat hónapig terjedő időszakra a Kommunikációs Részlegbe. Továbbiak a weboldalon olvashatók.

2013. szeptember 24.

Figyelem, Erasmus pályázat!
A külföldi tanulás iránt érdeklődők figyelmét felhívjuk arra, hogy a 2014 tavaszi félévére vonatkozó Erasmus tanulmányi ösztöndíj pályázat beadási határideje 2013. október 9. Minden érdeklődőt bátorítunk a pályázásra és a külföldi tapasztalatszerzésre! A Hallgatói Mobilitás Iroda pályázati felhívását megtekinthetik ezen a weboldalon, a részletes pályázati feltételek pedig megtalálhatóak itt. Esetleges kérdéseikre a Hallgatói Mobilitás Iroda munkatársai örömmel válaszolnak!

2013. szeptember 1.

Új helyen a tanszék a B-épületben
A 2013 őszi félév elején tanszékünk új helyre költözött, a B-épület harmadik emeletére, a 301-303-as irodákba.

2013. szeptember 1.

Régi oktató, új oktató
A tanévkezdés hozott egy fontos változást az oktatók tekintetében. Elbúcsúztunk Dr. Demeter Márton kollégától, aki a Károli Gáspár Református Egyetemen folytatja pályafutását, amelyhez sok sikert kívánunk! Egyúttal üdvözöljük körünkben Dr. Strickland-Pajtók Ágnest, akire a magyar és angol nyelvű oktatásban is számíthatunk. A kinevezéséhez gratulálunk és örömmel fogadjuk a tanszéki gárdában!

2013. július 30.

Pótfelvételi
Aki elsőre nem futott neki, vagy nem sikerült a felvételije, lehet, hogy másodszorra bekerülhet! Közzétették a pótfelvételire vonatkozó információkat. Tanszékünkön az alábbi nappali vagy levelező tagozatos, költségtérítéses képzésekre lehetséges felvételizni: kommunikáció és médiatudomány alapszak (BA), kommunikáció és média felsőoktatási szakképzés (moderátor és kommunikátor változatban is), illetve média-, mozgókép és kommunikációtanári szak (valamely más szakkal párosítva).

2013. július 23.

Mennyit keres egy Egerben végzett, GTK-s diplomás?
Az Eduline mai cikkéből kiderül, hogy a Főiskolán végzett friss diplomások havonta mekkora nettó keresettel rendelkeznek. A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar szakjain járt egykori diákjaink átlagbére - a Diplomás Pályakövetési Rendszer alapján - közel havi 140.000 forint.

2013. július 1.

Oktatónk konferencián
Dr. Gagyi Ágnes július 26-27 között Brüsszelben vett részt nemzetközi konferencián, ahol meghívott előadóként a magyarországi rendszerváltás és a posztszocialista politikai rendszerek kapcsolatáról adott elő.

2013. június 29.

Információk a kötelező szakmai gyakorlatról
Másodéves hallgatóink figyelmébe ajánljuk a kötelező nyári gyakorlatról szóló tájékoztató anyagot, amely letölthető innen.

2013. június 11.

Záróvizsga időpontok és bizottságok szerinti beosztás
A 2013-as záróvizsga időpontja: 2013. június 12-13. A bizottságok szerinti beosztás letölthető innen.

2013. június 7.

A szakdolgozat védés időpontja és beosztása - módosított verzió
A 2013-as szakdolgozat védés időpontja: 2013. június 10., 09:00. A konzulensek és opponensek szerinti módosult beosztás letölthető innen.

2013. május 23.

Írásbeli záróvizsga eredmények - IKO
Az FSZ-es képzésben résztvevők írásbeli záróvizsgájának eredménye letölthető innen.

2013. május 9.

Tájékoztató nyelvi modulokról 1. éveseknek
Szeretnéd nyelvtudásodat fejleszteni? Szeretnéd elhelyezkedési esélyeidet növelni? Mi segíthetünk! A Modern Nyelvek Intézete tájékoztatót tart minden érdeklődő I. évfolyamos hallgatónak a 2013/14-es tanévre meghirdetett idegen nyelvű modulokról. A tájékoztató helye: Líceum, 115 (Amerikai Kuckó).A tájékozató ideje: 2013. május 14. (kedd) 15.30.Minden, amit az angol, francia, német modulokról tudni szeretnél!Szeretettel vár: a Modern Nyelvek Intézete.

2013. május 8.

A szakdolgozat védés időpontja és beosztása
A 2013-as szakdolgozat védés időpontja: 2013. június 10., 09:00. A konzulensek és opponensek szerinti beosztás letölthető innen.

2013. április 16.

Gyakornoki pozíció
Az egri Bosch Rexroth Pneumatika Kft. marketing és kommunikáció területére 1 fő gyakornokot keres. Részletes információért kattints ide.

2013. április 17.

Oktatónk konferencián
Dr. Gagyi Ágnes április 5-8. között Cambridge-ben tartott előadást a British Association for Slavonic and East-European Studies - International Council for Central and East European Studies éves konferenciáján.

2013. április 16.

Zenekarok figyelmébe ajánljuk
Az egri társulat a jövő évadban bemutatja a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című produkciót, melyhez rock zenekarok jelentkezését várja. Részletes információért kattints ide.

2013. április 12.

Felsőoktatási Média Konferencia: két díjat is elhozott a Líceumi Paletta
Rangos elismerés a Líceumi Paletta szerkesztőségének: az egri főiskola havilapjának két munkatársát is díjazták az idei Felsőoktatási Média Konferencián. Az Év Fotója és az Év Írása kategóriájában is a Paletta egy-egy munkatársa nyert. A felsőoktatási intézmények által kiadott nyomtatott és elektronikus lapokat tömörítő Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtóegyesület (MESE) idén tizenkettedik alkalommal díjazta a hallgatói újságírókat. A budapesti gálán csütörtökön az Eszterházy Károly Főiskola lapja, a Líceumi Paletta két munkatársát is elismerték. Az Év Fotója kiírás portré kategóriáját Merényi Zita mozgóképkultúra és médiaismeret szakos hallgató nyerte "Pixelenként"" c. fotójával. Míg az Év Írása kritika kategóriájában a kommunikáció szakos Vártás Péter "Süsü, a sárkány Egerben tesi szakos" c. írása lett a legjobb. Nyertes fotóját Merényi Zita a mozgóképkultúra és médiaismeret szakos hallgatók tavalyi szakestjén készítette. A fiatal fotós munkáját Szalay Zoltán, Pulitzer-emlékdíjas fotóriporter, Cséve Gábor, a Heti Világgazdaság művészeti vezetője, illetve Maróti Zoltán fotós zsűrizte és tartotta kategóriájában a legjobbnak. A kritika kategóriában győztes Vártás Péter egy egri kiskocsmáról, a Leányka úton található és a főiskolások körében népszerű Zöld Sárkány Presszóról írt a Líceumi Paletta hasábjain. A beérkezett írásokat Kelen Károly, a Népszabadság; Bódis András, a Heti Válasz és Takács Erzsébet, az Edupress Magyar Oktatási Hírügynökség munkatársa véleményezte. A szakmai zsűri által kiosztott elismerést összesen több, mint tíz kategóriában ítélték oda, az újságírók között négy, a fotósok között pedig három műfajban választották ki a legjobbakat. A MESE pályázatán már tavaly is sikeresen szerepelt a Líceumi Paletta, akkor Peka Roland mozgóképkultúra és médiaismeret szakos hallgató az Év Fotója kiírás portré kategóriájában bizonyult a legjobbnak. Az egri díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

2013. április 11.

Gyere hozzánk gyakornoknak!
A Média-Hatvan Kft. komplex szolgáltatást nyújt, Hatvanban és térségében a lehető legtöbb és legnagyobb felületen jut el a nézőkhöz, olvasókhoz. A Hatvan Televízió naponta friss híradóval és magazin műsorokkal jelentkezik, a Hatvani Hírlap az önkormányzat havonta megjelenő lapja, a városi kérdéssekkel, mindenkit érintő történésekkel. Együttműködő partnerünk, a www.hatvanonline.hu hírportál úttörőnek számít, négy évvel ezelőtti indulása óta beszámolt szinte minden térséget érintő eseményről.Ebbe a rendszerbe várunk jó munkabíró képességgel rendelkező, dinamikus újságírókat, gyakornokokat. Vágnál, operatőrködnél, írnál vagy marketinggel foglalkoznál? Nálunk a helyed! Önéletrajzodat küld az info@mediahatvan.hu e-mail címre. Ha kérdésed van, hívd a +36-70-967-0135 telefonszámot!

2013. április 8.

Gyakornoki lehetőség a Café Interacivenál
Érdekel az innovatív kommunikáció, az interaktív TV és egyéb médiumok (interaktív telefon, tablet, játékkonzol)? Kíváncsi vagy a legújabb trendekre, fogyasztói szokásokra, újszerű kutatási módszerekre? Kipróbálnád magadat a gyakorlatban is? Részletes információért kattints ide.

2013. április 7.

Forgass a Földért! 24 órás videó készítő világverseny a környezettudatos gondolkodásért
Vegyél részt a világ legnagyobb, társadalmi célú reklámfilm játékán!Készíts filmet 24 óra alatt, mobiltelefonnal, digitális fényképezőgéppel, tablet PC-vel vagy digitális video kamerával! A verseny 2013. április 20-21-én kerül megrendezésre. A pályázati felhívás letölthető innen, a nevezési lap pedig innen. A hivatalos versenyszabályzat itt érhető el.

2013. április 1.

Megújult a Líceum Webrádió honlapja!
Kedves jelenlegi, volt és jövendő Hallgatók!Nagy örömmel értesítek mindenkit arról, hogy az idén 10 éves Líceumi Webrádió honlapja megújult, köszönhetően Bányai Balázs II. éves hallgatónk kitartó és lelkes tartalomfejlesztő munkájának. Elérhetőségünk nem változott, továbbra is a www.ektf.hu központi szerverről letölthetők az új és a régi műsorok. A honlaphoz Facebook oldalt is kapcsoltunk, amelyet, reméljük, interaktív felületként fogunk mindannyian használni. Várjuk megjegyzéseiket és visszajelzéseiket! Herzog Csilla főszerkesztő.

2013. március 18.

A Presztízs lapcsoport újságíró gyakornokokat keres
Amit a kiíró ajánl: online és nyomtatott sajtóban publikálási lehetőség (Pannon Presztízs magazin, Presztízs Sytle női magazin, www.presztizs.com. Előre megadott és szabadon választott témákban írhatsz, szinte minden műfajban kipróbálhatod magad. Kiemelkedő teljesítmény esetén HONORÁRIUM, a szakmai gyakorlatot is leigazoljuk. A gyakornoki munka távmunkában végezhető. Amit elvárunk: Jó kedvvel és lelkesen írj, legyél megbízható és tartsd be a határidőket, legyél kreatív, ne titkold el saját, egyedi ötleteid. Ha magadra ismertél, vagy egy barátodra, akkor várjuk a jelentkezéseket önéletrajzzal és amennyiben van, kész cikkel együtt a presztizs@presztizs.com e-mail címre.

2013. február 24.

A felvételizők és az érdeklődők kedves figyelmébe
A képzéseink iránt érdeklődőknek szánt általános információkat az alábbi részen, a szakjaink részletesebb bemutatását pedig ezen az oldalon találják. Esetleges kérdéseikkel, kérjük, keressék Tanszékünket az oldalt látható elérhetőségeken!

2013. február 12.

Gyakornoki program felsőbb éves hallgatóink számára
A Nyirád Motorsport Kft. kifejezetten az FIA Rallycross Európa-bajnoki futam előtti időszakban a megnövekedett feladatok miatt gyakornoki programot hirdet meg. Több gyakornok felvételét tervezzük, akik csapatban a sportszakmai vezetővel előre leegyeztetett ütemterv és feladatkörök szerint fognak dolgozni. A részletes felhívás letölthető innen.

2013. január 24.

Utazás turisztikai kommunikációs díj
Az UTAZÁS kiállítás szakmai színvonalának és jelentőségének további növelése céljából a szervező Hungexpo Zrt. 2013-ban első alkalommal írja ki az UTAZÁS Turisztikai Kommunikációs Díj pályázatot. A nevezési határidő 2013. február 1. A pályázati felhívás letölthető innen, a nevezési lap pedig innen.

2013. január 15.

Meghívó Erőss Zsolt: Magaslataink című kiállítására
Erőss Zsolt hegymászó, az első magyar "Hópárduc" vetített képes előadással egybekötött fotókiállításának megnyitója lesz 2013. január 24-én, 16:00-tól Felsőtárkányban. A kiállítást tanszékünk oktatója, Barna Béla nyitja meg. A Meghívó letölthető innen.

2013. január 14.

A szakdolgozat védés beosztása
A 2013. jan. 15-én tartandó szakdolgozat védés beosztása letölthető innen.

2013. január 11.

Záróvizsga beosztás
A 2013. jan. 16-án tartandó záróvizsga beosztása letölthető innen. A szakdolgozatvédés pedig 2013. január 15-én 11 órától kezdődik.

2012. október 30.

Oktatónk konferencián
Az ASEEES (Association for Slavic, East European and Eurasian Studies) november 15 és 18 között New Orleansban megrendezett éves konferenciáján Gagyi Ágnes tartott előadást "Antipopulizmus mint a rendszerváltás eleme" címmel. Ezután november 20-án a Pennsylvania Egyetemen a Penn Initiative on Postsocialist Cultures meghívására Gagyi Ágnes Mariya Ivancheva antropológussal tartott közös előadást "Globális hierarchiák és emancipációs politikák: a kelet-európai átmenet és Chavez Venezuelája" címmel.

2012. november 19.

Kommunikációs klub november 21-én
Így működik egy piacvezető hírportál - a Kommunikációs Klub vendége: Gazda Albert, az origo.hu főszerkesztője.Helyszín és időpont: EKF, B épület, Kiselőadó, 2012. november 21., szerda, 15.30

2012. október 30.

Oktatónk konferencián
Október 26 és 28 között Bukarestben került sor az Európai Alternatívák nemzetközi szervezet Európa, válság, demokrácia: közép- és kelet-európai társadalmi mozgalmak c. konferenciájára, amely a válság európai kezelénsének közép-és kelet-európai perspektíváit vitatta meg. A konferencián Gagyi Ágnes a kelet-európai demokratikus ellenzék nemzetközi kapcsolatairől és eszmetörténetéről adott elő, mint olyan történeti előzményekről, amelyek máig meghatározzák a gazdasági válság kelet-európai értelmezéseit.

2012. október 19.

Oktatónk konferencián
Szabó Zoltán születésének centenáriumi évében 2012. október 9-én emlékestet rendezett a párizsi Magyar Intézet. A rendezvényen francia nyelvű előadást tartott "Szabó Zoltán és a szellemi honvédelem" címmel Martin József, tanszékünk főiskolai tanára. Garadnai Zoltán levéltáros a két ország diplomáciai kapcsolatait elemezte abból az időszakból (1947-1949), amikor Szabó a párizsi magyar követség kulturális attaséja volt, Méray Tibor, Párizsban élő újságíró, író Szabóhoz fűződő egykori emlékeit elevenítette föl. Az intézet közönsége nagy tetszéssel fogadta Zsuzsa asszonynak, az író özvegyének közreműködésével forgatott egyórás filmet az 1984-ben elhunyt író életének franciaországi helyszíneiről.

2012. október 01.

TDK Ösztöndíjpályázat
Azon TDK pályázók, akik vállalják, hogy az őszi versenyen bemutatják dolgozatukat, 30.000 forintos ösztöndíjban részesülhetnek! A pályázati felhívás letölthető innen . A jelentkezéshez szükséges adatlap pedig itt érhető el

2012. szeptember 27.

Oktatónk konferencián
A Magyar Tudományos Akadémián 2012. szeptember 25-26-án rendezték meg Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra c. nemzetközi konferenciát. Tanszékünket a közönség soraiban Herzog Csilla tanárnő, előadással pedig Pólya Tamás tanszékvezető úr képviselte. Pólya Tamás előadása, "Hatások és következmények. A fokozott médiafogyasztás életmód-befolyásoló szerepe a videojátékok esetében" a számítógépes és videojátékok pozitív és negatív életmód- és viselkedésbeli hatásairól szólt, különös tekintettel az általános és középiskolás korosztályt érintő következményekre.

2012. szeptember 20.

Oktatónk konferencián
2012. szeptember 21-22-én 'Kezdetben van a kapcsolat' címmel interdiszciplináris konferencia kerül megrendezésre a Faludi Ferenc Akadémia és a PPKE Vitéz János Kara szervezésében. A rendezvényen tanszékünk oktatója, Demeter Márton is előadást tart, a konferencia programja letölthető innen.

2012. szeptember 20.

Teremváltozás levelezősöknek
Konferenciaprogram miatt október 5-én és 6-án levelezős hallgatóinknak a következő teremváltozásokra kell számítani. Demeter Márton 5-én tartandó Filmelemzés II. órája a TN 46-os teremben, 6-án tartandó Szakrális kommunikáció órája pedig a B 118-as teremben, Pólya Tamás október 6-án esedékes Vizuális kommunikáció, valamint Kommunikációkutatás újabb eredményei 1. című órája a TN 46-os teremben lesz megtartva.

2012. szeptember 16.

Megemlékezések Szépe Györgyről
2012. szeptember 12-én elhunyt Szépe György, a modern magyar általános és alkalmazott nyelvészet egyik legkiemelkedőbb alakja, aki munkásságával nagyon sokat tett - többek között - a szemiotikai és a nyelvi kommunikációval foglalkozó magyarországi kutatások fejlődéséért. Egyetemistaként, illetve doktori tanulmányai során több oktatónk is hallgatta Szépe György előadásait. Az MTA Nyelvtudományi Intézet honlapján barátai, pályatársai, tanítványai búcsúztatják.

2012. július 12.

Légy Te a 2012-es Balaton Sound szócsöve!
Magyarország első számú elektronikus zenei portálja, az idén 11 éves Soundhead.hu összefogott hazánk legnagyobb elektronikus zenei fesztiváljával, a Heineken Balaton Sounddal és a Burn Studiosszal, mint szakmai együttműködő partnerrel, hogy egy kreatív pályázat keretében együtt kutassák fel a fiatal generáció legtehetségesebb zenei újságíróit. A pályázatra négy kategóriában lehet írással nevezni; kritika, esszé, riport vagy interjú műfajaiban, a határidő 2012. július 31. A pályázat részletei elérhetők ide kattintva.

2012. június 15.

Interjú Barna Bélával, tanszékünk oktatójával
Az alábbi linken egy interjút olvashatnak Barna Béla oktatónkkal,amelyben utazásairól, s az utazásait motiváló ars poeticá-járól mesél.

2012. június 09.

FRISS! BA szakdolozat védés és záróvizsga beosztások
A 2012-es záróvizsga időpontok és a beosztás letölthető innen . A szakdolgozatvédés egységesen 2012. június 11-én hétfőn lesz, beosztása letölthető innen

2012. június 5.

Információ a nyári gyakorlatról
A másodéves hallgatók számára kötelező nyári gyakorlathoz kapcsolódó tudnivalók letölthetőek ide kattintva.

2012. május 31.

Tanszéki gyakornoki pályázat
A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék 2012 szeptemberétől gyakornokot keres. A gyakornok feladata lesz, hogy Lóth Gabriella adminisztrátorunk mellett az oktatástechnikai és adminisztrációs feladatok elvégzésében segítsen. A gyakornoki munkáért szerény havi díjazást fizet a Tanszék. A jelentkezéseket elsősorban az elsőéves alapszakos hallgatóink köréből várjuk. Rövid, fényképpel ellátott életrajz és motivációs levél benyújtásával lehet pályázni 2012. június 15-ig. A pályázat elbírálásakor figyelembe vesszük a tanulmányi eredményt. A pályázati anyagokat egy nyomtatott példányban Lóth Gabriellának legyenek szívesek leadni! Köszönjük.

2012. május 25.

A BA záróvizsga beosztása
A 2012-es záróvizsga időpontok és a beosztás letölthető innen . A szakdolgozatvédés egységesen 2012. június 11-én hétfőn lesz.

2012. május 25.

IKO írásbeli záróvizsga eredmények
Megszülettek az IKO írásbeli záróvizsga eredményei. Az alábbi linkekre kattintva a kapott pontok a NEPTUN-kód alapján megtekinthetőek. Intézményi kommunikátor (IKO) - "régi" IKO - Sportkommunikátor .

2012. május 18.

Konferencia beszámoló
Az ír kanadisztikai társaság (ACSI) nemzetközi konferenciáján Dublinban tartott előadást a közép-európai kanadista társaság (CEACS) tagjaként résztvevő Herzog Csilla "The Media Coverage of Recent Roma Hungarian Immigrants to Canada." címmel. Az előadást számos érdekes kérdés és beszélgetés követte. A konferencián szóba került a kanadai studiumok nemrég megváltozott helyzete és az európai kanadisták új kihívása is. Herzog Csilla az Eszterházy Főiskola támogatásával vett részt az eseményen.

2012. május 13.

Beszámoló a brüsszeli tanulmányútról
Az írott-és elektronikus sajtó szakirányos hallgatók 2012. április 23-25. között Brüsszelben jártak tanulmányúton Barna Béla főiskolai tanársegéd szervezésében. Kirándulásukról és brüsszeli élményeikről egy háromrészes cikksorozat olvasható az alábbi linkeken: első rész - második rész - harmadik rész .

2012. május 10.

Egri hallgatóé lett az Év Fotója 2011-díj!
Jelentős elismerés a Líceumi Paletta fotósának - Peka Roland, harmadéves mozgóképkultúra és médiaismeret szakos hallgatót is díjazták a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület csütörtök esti gáláján. A lap munkatársa Portré kategóriában kapta meg az Év Fotója 2011-díjat. A minden évben kiírt pályázat beérkező munkáit idén Szalay Zoltán, Pulitzer-emlékdíjas fotóriporter, Cséve Gábor, a Heti Világgazdaság művészeti vezetője illetve Maróti Zoltán fotós zsűrizte. Cséve Gábor külön elismerését fejezte ki a Líceumi Paletta kiváló fotósának. Peka Rolandnak szívből gratulál a Líceumi Paletta szerkesztősége és a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék.

2012. április 26.

Képköznapok 2012 - filmes alkotótábor Dunaszekcsőn
A filmes táborban a stáboknak lehetősége nyílik super8-as film forgatására. Jelentkezési határidő: 2012. június 15. Részleket elérhetők innen. A jelentkezési lap letölthető itt.

2012. április 16.

A Universal Music marketing/PR gyakornokot keres!
Csatlakozz a világ vezető lemezkiadójának marketing/PR csapatához, dolgozz olyan "munkatársakkal", mint Lady Gaga, Madonna, a Metallica vagy a U2, és ismerd meg a szakmát a zenén keresztül! Fényképes önéletrajzodat az info.hungary@umusic.com címre várjuk!

2012. április 16.

Meghívó a Belső Látás Közhasznú Alapítvány sajtótájékoztatójára
Tájékoztatónkon ismertetjük a Belső Látás Közhasznú Alapítvány munkáját, valamint a munkatársaink által kidolgozott, különleges hangoskönyv kezelési technikát, a DAISY-t. Vendégeink a hangoskönyvi illusztrációkból közelebbről is megismerhetik a technika illetve a könyvhasználat lényegét. Helyszín: Budapest, Vakok Iskolája, Nádor terem, 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39. Időpont: 2012 ápr. 24. 11:00-12:30

2012. április 16.

Summer Leadership Academy
Common Sense Society (a Budapest-based foundation dedicated to the ideals of civic engagement and responsible liberty) is launching its first ever Summer Leadership Academy for Hungarian university students and young professionals. The 5-day Academy held at Bercel castle in the countryside, will feature courses on first principles of philosophy, politics, culture and entrepreneurship. CSS is receiving applications from students nationwide until the deadline of May 6 and will then pick the top 25 students whose tuition, accommodation and board will all be covered. For details please click here.

2012. április 13.

Hangtechnikusi gyakorlat a Rádió Q 99.5-nél
A Rádió Q 99.5 hangtechnikusi gyakornoki lehetőséget kínál tehetséges és elszánt jelenkezők számára. Jelenkezni az info@radioq.hu emailcímen lehet. Kérjük, hogy a levél tárgyánál a "hangtechnikusi gyakornok" jeligét tüntessék fel.

2012. március 27.

Szakdolgozat leadás - szombati ügyelet
Tájékoztatjuk kedves végzős hallgatóinkat, hogy április 14-én, szombaton a TIK-en 8-13.00 óra között ügyelet lesz, ahol a szakdolgozatokat még le lehet adni.

2012. április 1.

Diákkör Dr. Pléh Csaba akadémikussal
A diákkör karközi kezdeményezés. Célja az, hogy bevonja a kutatómunkába azokat a nyelvészet, kommunikáció, informatika területén tanuló és önálló munkára képes diákokat, akiket komolyan érdekel a nyelvi megértés folyamata, a nyelvtechnológia és a megértési folyamat lehetséges kapcsolata, a gyermeknyelv fejlődésének kognitív és társas meghatározói, az emberi társalgás irányító folyamatai vagy a webalapú kultúra emberi oldalának megértése. A diákkör tanár vezetője Pléh Csaba egyetemi tanár, akadémikus. További részletek elérhetők ide kattintva.

2012. március 27.

A hatvan.eu gyakornoki pályázata
A hatvan.eu hírportál gyakornokokat keres, Hatvan, Aszód, Gyöngyös és Jászberény környékéről. A részletes felhívás letölthető ide kattintva.

2012. március 27.

Tájékoztató a módosult TVSZ szakdolgozatra vonatkozó részéről
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat szakdolgozatra vonatkozó része megváltozott, mely elérhető itt a Szabályzatok menüpontban. Fontos változás az előző évekhez képest, hogy az elkészült szakdolgozat elektronikus példányát nem CD mellékletként kell beadni, hanem az alábbi tárhelyre kell feltölteni 2012. április 15-ig. A feltöltött és beköttetett szakdolgozatnak tartalmi és formai szempontból meg kell egyeznie. A szakdolgozat kötelező mellékletét képezi a TIK honlapján a Formanyomtatványok közül letölthető Szakdolgozati nyilatkozat. A nyilatkozatot a szakdolgozatba be kell köttetni! A feltöltés menetéről részletes tájékoztató található a TIK honlapján az Ügyintézés menüpont alatt.

2012. március 23.

Médiacápa keretetik!
Az EPA multinacionális médiacég területi képviselőt keres. Részletekről itt tájékozódhatnak.

2012. március 22.

Meghívó az MTVA workshopjára
Az MTVA 'Itt a pont' címmel workshopot rendez. Részletek a meghívóban találhatók. Jelentkezési határidő: 2012. március 31.

2012. március 22.

Meghosszabította pályázatát a Nokia
Lumia 800 Nagykövet elnevezéssel nyereményjátékot indít a Nokia magyarországi Facebook oldalán. A Nokia olyan kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatók jelentkezését is várja Lumia 800 Nagykövet játékára, akik úgy érzik, hogy képesek felfedezni a mindennapok csodáit, ritka pillanatait és ezt készek másokkal is megosztani. További részletek iránt itt tájékozódhatnak. Jelentkezési határidő: 2012. április 20.

2012. március 12.

Állásajánlat tudósítói munkakörbe
Gyakorlattal rendelkező televíziós szerkesztők és operatőrök kerestetnek országos televízióba való tudósítói munkakörbe miskolci székhellyel. Érdeklődni lehet Harnócz Sándornál a 0630/307-66-41, illetve a 0620/9 173-102 telefonszámokon.

2012. március 10.

Áprilisi tanulmányút
Április 23-24-25-én tanulmányutat szervezünk Debrecen-Nyíregyháza-Munkács-Verecke-Dobóruszka-Borsi-Sátoraljaújhely útvonalon. Színvonalas programokat szervezünk egy kis kirándulással is egybekötve. Érdeklődni Lóth Gabriellánál lehet a tanszéken. (B-30 szoba).

2012. március 08.

Nagyköveteket keres a Nokia
Lumia 800 Nagykövet elnevezéssel nyereményjátékot indít a Nokia magyarországi Facebook oldalán. A Nokia olyan kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatók jelentkezését is várja Lumia 800 Nagykövet játékára, akik úgy érzik, hogy képesek felfedezni a mindennapok csodáit, ritka pillanatait és ezt készek másokkal is megosztani. További részletek iránt itt tájékozódhatnak. Jelentkezési határidő: 2012. március 20.

2012. március 08.

Újsígíró gyakorlati lehetőség
A Newsee.hu című internetes híroldal gyakornoki programot hirdet. További részletek iránt itt tájékozódhatnak. Jelentkezési határidő: 2012. április 08.

2012. február 27.

Parlamenti Gyakornok Program
A Jobbik Országgyűlési Képviselőcsoportja ismét gyakornoki programot hirdet felsőoktatási hallgatók részére. A program lehetővé teszi, hogy az abban részt vevő egyetemisták, főiskolások megismerjék az Országgyűlés munkáját, szervezetét az előttünk álló tavaszi törvényalkotási időszakban. Az érdeklődök bármilyen, általuk kiválasztott szakterületen elmélyíthetik tudásukat, beleláthatnak a törvényalkotás mélységeibe és annak apró részleteibe, ugyanis a frakció tagjai mellett bármely bizottság, vagy épp a párt kodifikációs csoportjának munkájába is bekapcsolódhatnak. A bizottsági munkába való betekintés, a plenáris ülések nyomon követése, az Országgyűlés különböző szervezeti egységeinek előadásai valamint a képviselők munkáját segítő egyéb szakmai feladatok biztosítják, hogy a programban részt vevő hallgatók hasznos 2 hónapot töltsenek a frakció mellett, és a tapasztalatokat, a gyakorlati tudást valamint a különféle szakmai ismereteket a későbbiekben is hasznosítani tudják. További részletek iránt itt tájékozódhatnak. EKF-es hallgatóknak a jelentkezési határidő +1 hét, tehát március 5-ig lehet pályázni!

2012. február 20.

TDK ösztöndíjpályázat 2011/2012!
Megjelent a 2011/2012. tanév II. félévi TDK ösztöndíjpályázata. A jelentkezéshez szükséges adatlap letölthető a innen a Letöltések menüpontra kattintva. A kutatási téma leírásának, és a témavezetői ajánlásnak továbbra sincs formanyomtatványa, kérjük, hogy ezeket minden pályázó/témavezető egyénileg készítse el. Fontos, hogy a nyomtatványokat elektronikusan, WORD formában is elküldjék a pályázók az ftdb.ektf@gmail.com címre! Jelentkezési határidő: 2012. március 1.

2012. február 10.

Érdeklődő középiskolások és a jelentkezést fontolgatók figyelmébe
A Líceum Televízió készített egy átfogó bemutatkozó műsort a Főiskoláról azok számára, akik fontolgatják a jelentkezést a kommunikáció és médiatudományi alapszakra (BA), vagy a tanszékünk által kínált felsőfokú szakképzések valamelyikére (intézményi kommunikátor, sportkommunikátor, sajtótechnikus, idegennyelvi kommunikátor). A műsor címe beszédes, "Helyben jobb!", és megszólalnak benne volt tanítványaink, például Czippán Anett, Kocsis Tibor, Kovács Fruzsina (lásd a belinkelt videó 48-ik percétől). Ők és még jó néhány tanítványunk szép sikerrel kamatoztatták képességeiket többek között a magyar média világában. Minden kedves érdeklődőnek figyelmébe ajánljuk a műsort!

2012. január 30.

A Lifemagazin.hu gyakornokokat keres!.
Érdeklődő hallgatóink önéletrajzukat Zádor Nóra részére küldhetik el a znora@lifemedia.hu címre.

2012. január 30.

Európai uniós és újságírói szakmai program indul fiatal roma újságíróknak. A pályázatra 2012 február 13 -ig lehet jelentkezni az innen elérhető jelentkezési lap segítségével.

2012. január 29.

A Zalaegerszegi Televízió pályázatot írt ki filmesek számára. A pályázat benyújtásának határideje 2012 április 13. Az ingyenes szállás és étkezés igénybevételéhez szükséges regisztrációs lap innen, a pályázati adatlap pedig innen érhető el.

2012. január 27.

A felsőfokú szakképzésben résztvevő, végzős intézményi kommunikátor és sportkommunikátor szakos hallgatóink figyelmébe!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2012 május-júniusi szakmai vizsga vizsgajelentkezését megnyitottuk. A jelentkezés a Dékáni Hivatalban a tanulmányi előadónak aláírva leadott formanyomtatványon történik. Mivel a képesítési követelmények az idegen nyelvi készségek mérését is előírják, kérünk mindenkit, hogy a jelentkezési lap alsó részére írja rá azt az idegen nyelvet , amelyen majd a feleletéhez tartozó kulcsszavakat meg kívánja adni.

A javító- illetve pótlóvizsgára jelentkező hallgatók számára fontos információ:

A vizsga díját a szakmai vizsgára történő jelentkezésig, azaz február 15-ig kell a Főiskola gyűjtőszámlájára átutalni, és a jelentkezési lap leadását követően a Neptunon tételként lerendelkezni.

2012. január 25.

Frissültek a nappali tagozatos órarendek és a levelező tagozatos konzultációs beosztás (összesített). A napi bontás elkészültéig türelmüket kérjük!

2012. január 23.

Oktatónk tanulmánya német nyelven
A szlovákiai Otázky Zurnalistiky (Problems of Journalism, Az újságírás problémái) című tömegkommunikációs szakfolyóirat 2011/3-4. számában megjelent tanszékünk oktatójának, Martin Józsefnek németül írt tanulmánya Jókai Mór 1874-es Bismarck-interjújának bécsi és berlini visszhangjáról. A többnyelvű folyóirat az esszék címét angolul közli; Martin József írásának címe: From Anschluss back to Bismarck. Central-European Fictive Journey with Aid of the Press.

2012. január 18.

Felkerültek az oldalra a nappali tagozatos órarendek és a levelező tagozatos konzultációs beosztás (összesített).

2012. január 16.

Kurzusjelentkezés a Neptunon!
Előzetes tantárgyfelvétel: nappali tagozaton január 19-én 10 órától január 31-én 24 óráig; levelező képzésben január 20-án 10 órától január 31-én 24 óráig. A tárgyakat véglegesíteni február 6-án 10 órától február 11-én 24 óráig lehet mindkét tagozaton. A tavaszi félévre hirdetett tárgyak órarendi időpontja 90%-ban már most böngészhető a rendszerben, a továbbiakat pedig igyekszünk mihamarabb beállítani. A tanszék nappalis órarendje és összesített levelezős konzultációs beosztása holnap este, a levelező konzultációk napi bontása a hétvégén kerül fel a honlapra.

2012. január 12.

A Femcafe.hu gyakornokokat keres!.
Magyarország legdinamikusabban fejlődő női site-ja gyakornokokat keres újságírói területre. Legyél te is részese egy fiatalos, lendületes csapatnak és valósítsd meg önmagad! További részletek iránt itt tájékozódhatnak.

2012. január 11.

Szakdolgozatvédések és záróvizsgák végleges beosztása
A soron következő záróvizsga-időszakra jelentkezett hallgatók szakdolgozatvédésére 2012. január 17-én 10 órától kerül sor. Az opponensek személyét is tartalmazó beosztást itt érhetik el. A januári záróvizsgák beosztása innen tölthető le.

2012. január 10.

Meghívó a köztársasági elnök úr előadására
Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök úr 2012. január 12-én, csütörtökön 10.40-11.30-ig előadást tart az Alaptörvényről az "A" épület Oratorium Artium Pyrkerianum termében (Kápolna, I/209.). A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

2012. január 7.

Tehetségkutató Diákmédia Pályázat 2012.
A DUE Médiahálózat 22. alkalommal kiírt Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán bármelyik iskolatípus tanulói, szerkesztőségei indulhatnak. A pályázaton kizárólag saját munkákat fogadnak el, a részvétel felső korhatára pedig 25 év. Részletek a due.hu oldalán.

2012. január 5.

Angol nyelvű újságíró-iskola
3 hónapos angol nyelvű online kurzus indul 2012 februárjától a kitűnő újságíró képző amerikai Poynter intézettel együttműködésben.

2011. december 23.

Karácsonyi jókívánságok
Minden kedves hallgatónknak és látogatónknak békés, örömteli Karácsonyt, valamint sikerekben és szeretetben gazdag új évet kívánunk!
A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék munkatársai

2011. december 20.

Záróvizsgák beosztása, 2012. január
Elkészült a januári záróvizsgák beosztása, mely innen tölthető le. Mivel az abszolutóriumok kiállításának függvényében még változhat ez a lista, kérjük az államvizsgát megelőző napokban figyeljék a tanszéki honlapot. Köszönjük!

2011. december 17.

Oktatónk a Politikatörténeti Intézet konferenciáján
A Politikatörténeti Intézet december 15-16-án Budapesten tartotta Bezáruló ország. Demokrácia-orientációk, nyitás és bezárkózás (1945-1950) című konferenciáját. A szervezők által projektindítónak szánt eseményen egy új kutatási irány bemutatkozó előadásait hallgathatták meg az érdeklődők. A konferencián tanszékünk főiskolai tanára, Széchenyi Ágnes is szerepelt; előadása a magyar irodalom külföldi kapcsolataival foglalkozott, különös tekintettel a korszak végén meginduló emigrációs hullámra. A rendezvényen többek közt Földes György, az Intézet igazgatója, Sipos Balázs, Standeisky Éva, Baráth Magdolna, Strassenreiter Erzsébet és Feitl István beszéltek kutatásaikról.

2011. december 15.

Szakdolgozatvédések beosztása, 2012. január
A soron következő záróvizsga-időszakra jelentkezett hallgatók szakdolgozatvédésére 2012. január 17-én 10 órától kerül sor. Az opponensek személyét is tartalmazó beosztástitt érhetik el. Mivel az abszolutóriumok kiállításának függvényében még változhat ez a lista, kérjük a védést megelőző napokban figyeljék a tanszéki honlapot. Köszönjük!

2011. december 12.

Oktatónk konferencián
December 6-án azMTA Irodalomtudományi Intézete Modern Magyar Irodalmi Osztálya és az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának Magyar Tanszéke hagyományos közös konferenciáján tartott előadást Széchenyi Ágnes. A konferencia címe Irodalom és tudományos diskurzus volt, az előadás pedig Horváth János és Schöpflin Aladár kapcsolatát járta körül.

2011. december 10.

Az év PR kampányai a BKF-en
December 7-én este a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán mutatkoztak be az első és mindeddig egyetlen hazai pr-verseny, a Prizma Kreatív PR-díj 2011-es győztesei. A Kreatív által idén immár harmadik alkalommal meghirdetett pályázat díjnyertes kampányainak ügynökségi prezentációit a kommunikációt tanuló egyetemisták és főiskolások részéről rendkívül élénk érdeklődés kísérte. Az eseményen tanszékünkről Csépányi Zsolt tanár úr valamint végzős pr-es diákjaink Balázs Dávid, Kállai Beáta és Nagy Gabriella vettek részt.

2011. december 4.

Challenge - Tiszaug, 2012. Sportkommunikátoroknak (is) szóló pályázati felhívás
A Mini Magyarországért Alapítvány és a Tiszaugi X Games Ifjúsági és Sportcentrum pályázatot hirdet a 2012-ben rendezendő Challenge - Tiszaug, 2012 címet viselő sportvetélkedő-sorozat megtervezésére, kivitelezésére és lebonyolítására. Részletek a felhívásban.

2011. december 3.

Oktatónk konferencián
A Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat szociológiai tárgyú programjai keretében november végén Gyulán került sor az IFSZK és a Medián által közösen rendezett éves doktorandusz konferenciára. Csépányi Zsolt itt előbb a deliberatív közvélemény-elméletekbe avatta be hallgatóit, majd a közvélemény-kutató cég szervezte kerekasztal-beszélgetés vendége volt. Ezen sok más mellett a társadalomtudományi kutatómódszerek oktatásban való célszerű felhasználásáról esett szó.

2011. december 2.

Nyílt nap az Eszterházy Károly Főiskolán
December elsején nyílt napot tartottak a Főiskola tanszékei, köztük a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék is. Az érdeklődőknek munkatársaink elmondták, hogy miért érdemes a kommunikáció és médiatudományi alapszakot vagy a kommunikátor felsőfokú szakképzéseket választani azoknak a közelebb vagy távolabb élő középiskolásoknak, akik a modern média és a XXI. századi kommunikációs technológiák szakemberivé kívánnak válni. Akik nem tudtak eljönni a nyílt napra, azok figyelmébe ajánljuk a honlapunkon található leírást a szakjainkról és a tanszékről, az egykori hallgatóinkat soroló büszekségtablót, illetve a tanszék hivatalos facebook oldalát.
További kérdéseiket ott, valamint a baloldalt jelzett elérhetőségeken várjuk!

2011. november 29.

Januárban záróvizsgázó BA-sok figyelmébe
A december 2-án (pénteken) esedékes záróvizsga előkészítő Csépányi Zsolt tanár úrral 14 órától a B-Kiselőadóban lesz.

2011. november 28.

Alkosd meg a Tanszék karácsonyi-újévi üdvözlőlapját! Pályázati felhívás
A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék egykori és jelenlegi hallgatói körében ismét meghirdeti karácsonyi képeslaptervező pályázatát. Az alkotók szabadon választják meg az év végi ünnepkörre utaló gondolatot és döntenek annak képi megjelenítéséről, a kreativitásnak mindössze az alábbiakkal szabunk némi határt:

A legjobb munkát könyvutalvánnyal jutalmazzuk és partnereinknek ezzel kívánunk kellemes ünnepeket. A pályaműveket e-mailben fogadjuk a media(kukac)ektf(pont)hu címen december 17-ig.

2011. november 28.

Szabadon választható tárgyak a tavaszi félévben
A Filozófia Tanszék a 2011/2012-es tanév II. félévében is ajánl szabadon választható tárgyakat a tanulmányaikat alapképzésben folytató (BA/BSc) nappali tagozatos hallgatóknak. Az ajánlott tárgyak listája elérhető ide kattintva.

2011. november 26.

Nyílt Nap az Eszterházy Károly Főiskolán
Az EKF november 29-én rendezi a 2012/2013-as tanév felvételi időszakának első nyílt napját. Az esemény helyszínéül szolgáló Eszterházy Csarnokban (TTK Campus, Leányka u. 6) kollégáink és diákjaink 9:00 órától fogadják a kommunikácó- és médiatudomány (BA) alapszak, továbbá az intézményi kommunikátor, a sportkommunikátor, a sajtótechnikus és az idegennyelvi kommunikátor felsőfokú szakképzések iránt érdeklődőket. Ha Magyarország egyik leghangulatosabb városában és a hazai kommunikációs oktatás nagy hagyományokkal bíró tanszékén szeretne elmélyülni a média tanulmányozásának és gyakorlatának világában, jöjjön, örömmel látjuk!

2011. november 25.

A Facebookos fotópályázat (Őszinek) eredményhirdetése
November 24-én délután műhelybeszélgetés keretében adtuk át a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék hagyományteremtő szándékkal indított fotópályázatának díjait, melyeket 'Csak sorjában...' című képével Peka Roland és fotósorozatával Puyau Dániel érdemelt ki. A nyertes fotókat 26 pályázó 65 alkotásából választotta ki a zsűri, Herpai Imre természetfotós és Gál Gábor, a Heves Megyei Hírlap fotóriportere. A győzteseknek ezúton is gratulálunk, s persze minden kedves pályázónknak köszönjük a részvételt!

2011. november 24.

Vizsgajelentkezés a Neptunon!
Tájékoztatjuk hallgatóinkat, hogy az oktatói jelzéseknek és a társtanszékektől kapott információknak megfelelően rögzítettük a Neptunban a vizsgaidőpontokat. Amennyiben ezekben hiányosságot tapasztal, kérjük első körben az adott tanegység oktatóját szíveskedjen keresni! Vizsgára jelentkezni jelenleg a végzős (januárban záróvizsgázó) hallgatóink tudnak, az alsóbb éves diákok számára nappali tagozaton december 1-től, levelező képzésben pedig december 2-től adott ez a lehetőség. (Mindkét napon 09:30-kor nyit a Neptun). Maga a vizsgaidőszak a végzősöknek december 1-től január 7-ig, az alsóbb éveseknek pedig december 17-től január 28-ig tart.
Ezúton is felhívjuk szíves figyelmüket a Tanulmányi és Információs Központ tájékoztatójára melyben minden lényeges tudnivalót megtalálnak a vizsgaidőszakkal/vizsgákkal kapcsolatban.

2011. november 22.

GTK Kari TDK-nap, 2011. november 23.
A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Tudományos Diákköre 2011. november 23-án 15 órától rendezi a 2011/2012-es OTDK Ismeretterjesztő szimpóziumát, melyre az Agria Universitas Egyesület székházában (Eger, Kertész u. 3.) kerül sor. A rendezvényen a Kommunikáció- és Médiatudományi Tehetségműhely hallgatója, Nagy Gabriella is bemutatja pályamunkáját, melynek címe: PR lehetőség a Facebook közösségi portálon. Az előadásokon minden érdeklődőt örömmel lát a kar Tudományos Diákköri Bizottsága.
A program a TÁMOP-4.1.1/08/1-2009-0013 projekt, Tehetséggondozás keretein belül valósul meg.

2011. november 21.

Változás a hétvégi levelezős konzultációkban
Fábián Zsuzsanna szakmai elfoglaltságai miatt az eredetileg szombatra tervezett Beszédtechnika foglalkozás és a pénteki Sajtó- és művészi fotó óra helyet cserél. Beszédtechnika pénteken 15 órától, sajtófotó pedig szombaton 12:30-tól lesz, a B-206-ban. A kommunikáció- és médiatudomány (BA) szak, II. évfolyam, írott és elektronikus média szakirány órarendje elérhető ide kattintva.

2011. november 20.

Martin József az Európai Újságírók Szövetsége (EÚSZ) Közgyűlésén
Bukarestben tartotta 49-ik közgyűlését az Európai Újságírók Szövetsége (AEJ). A tanácskozáson, amelyen 17 ország több mint hatvan újságírója vett részt, beszédet mondott Teodor Baconschi román külügyminiszter, a többi között kifejtvén, hogy 'a román politikában és sajtóban sok a korrupció'. A közgyűlés megvitatta a média helyzetét Európában; az élénk szóváltásokat hozó eszmecserében felszólalt Martin József, tanszékünk főiskolai tanára, az EÚSZ Magyar Tagozatának elnöke, aki Horváth József titkárral együtt a budapesti tagozat tagságát képviselte a két napos eseményen.

2011. november 18.

Nyári szakmai gyakorlatok (IKO, SKO) prezentációja
Ezúton is felhívjuk kedves kommunikátor szakos diákjaink figyelmét, hogy a november 19-én esedékes beszámolók helyszíne a gyakorlóiskola Barkóczy utcai épületének 229-es terme. A prezentációkra az előzetes tanszéki beosztás szerint 12:00 és 15:00 órától két körben (15-15 fővel) kerül sor.

2011. november 17.

Oktatónk konferencián: Újságíró-szervezetek és médiapolitikák Magyarországon, 1896-2011
A MÚOSZ és az MTA Médiatörténeti Munkabizottsága a Budapesti Újságírók Egyesülete megalakulásának 115. évfordulója alkalmából 2011. november 25-én konferenciát rendez a magyar újságírók szervezeti életének történetéről, az újságírói hivatás és a szakmai-etikai normák változásairól. Itt hangzik el a Budapesti Újságírók Egyesülete (BÚE), az Otthon Kör és a sajtótörvény megújításának kérdése a 20. század elején című előadás, melyet Buzinkay Géza, tanszékünk főiskolai tanára tart majd. A tanácskozás nyitott és ingyenes, helyszíne a MÚOSZ Sajtóház (VI. kerület, Vörösmarty u. 47/a).

2011. november 16.

Közérdekű adatok, kutatás nyilvános adatbázisokban. Műhelyfoglalkozás és szakmai konzultáció
A Független Médiaközpont a Heves Megyei Hírlap szerkesztőségével együttműködve műhelyfoglalkozást tart újságíróknak és médiaszakos hallgatóknak 2011. november 24-én Egerben a közérdekű adatok megismerésének szabályozásáról, az adatigénylés módjáról és a számítógépes eszközök segítségével folytatott újságírói munkáról. A foglalkozáson a részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókat és a program tervezetét itt olvashatják.

2011. november 14.

Vidd a kisfilmed a nagyközönség elé! A filmtekercs.hu felhívása
A minőségi és kompromisszumoktól mentes vizuális kultúra terjesztésének igényével 2006 őszén kisközösségként alakult, s azóta is közösségi alapon szerveződő filmtekercs.hu rövidfilmpályázatot hirdetett Filmcsata címmel. Információkért a verseny reklámfilmjét és facebook oldalát ajánljuk az érdeklődők figyelmébe. Nevezni is ott lehet egy darab, maximum tíz perces alkotással.

2011. november 13.

Oktatónk konferencián: Konkrét (üzleti) megoldások vagy adatbányászat?
November 11-én az ME-BK Szociológiai Intézet és a Szellem és Tudomány c. folyóirat szervezésében Miskolcon került sor arra a szakmai-módszertani napra, mely a társadalomstatisztika jó gyakorlatainak bemutatását tűzte ki céljául. Az eseményen tanszékünk is képviseltette magát Csépányi Zsolt tanár úr révén, aki a statisztikai riportkészítés kihívásairól, illetve a szignifikanciát vizsgáló eljárásokról, úgy mint kereszttábla elemzés, z, t vagy f próbák, p értékek és konfidencia intervallum beszélt.

2011. november 10.

Varázslatos természet - egy fotóalbum margójára
A Kornétás Kiadó gondozásában jelent meg a Varázslatos természet című fotóalbum, mely 54 alkotó 275 természetfotóját, többek közt Barna Béla tanár úr kilenc képét tartalmazza. A kötetbe válogatott fotóanyag legnagyobb tartalmi és esztétikai értékét az adja, hogy megimertet a növény- és állatvilág sokféleségével, az épített és öröklött kulturális emlékekkel, a bennünket körülvevő és más földrészek országainak természeti kincseivel. Ízelítőül álljon itt három kép a könyv hatodik oldaláról: Hajnal az Alpokban, Gerincúton, Mediterrán sziklák.

2011. november 7.

A PR és közéleti kommunikáció szakirányos kirándulással kapcsolatos tudnivalók
Véglegesítettük a november 9-10-ei tanulmányút szakmai programját, melyet itt lehet elolvasni. A Parlamentbe valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumba történő belépéshez személyi igazolványra lesz szükség, ezért kérjük, hogy azt senki ne felejtse otthon és/vagy a buszon! A szállásdíj a svédasztalos reggelit tartalmazza; a Hotel Touring azonban más szolgáltatásokat (bár, étterem) is kínál.
Segítség a második nap kezdő programjára (Promotion) egyénileg érkezőknek: az előzetes regisztrációnk a K-épület portáján jogosít fel minket ingyenes belépésre, így mindenkit aki aznap csatlakozik hozzánk, oda várunk 9:50-re. A Hungexpo megközelítése: piros metróval (M2) az Örs vezér tere végállomásra, majd tovább a 100-as autóbusszal a Vásárközpont, főbejárat vagy az Expo tér megállóhelyig.

2011. november 6.

Oktatónk konferencián: McLuhan üzenetei
November 11-12-én az ELTE-BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetében kerül megrendezésre a McLuhan üzenetei c. nemzetközi konferencia, mellyel Marshall McLuhan születésének századik évfordulója előtt tiszteleg a szakma. A tanácskozás második napján a Társadalom, tömegkultúra, médiumelmélet szekcióban hangzik el Pólya Tamás Globális falugyűlés - a technológia determinizmus után. Médiumelméleti fejtegetések a digitális médiumok társadalmi hatásairól című előadása. A konferencia programja szervesen illeszkedik a Ludwig Múzeum, a Műcsarnok, a Labor és a Kitchen Budapest által jegyzett egész éven át tartó eseménysorozatba.

2011. november 5.

A 2012 januárjában záróvizsgázó kommunikáció szakos hallgatóink figyelmébe!
A szakdolgozatok leadási határideje 2011. november 15-e. A diplomamunkákat - a korábban kialakult gyakorlatnak megfelelően - a dolgozatot tartalmazó CD-melléklettel együtt, egy példányban, bőrkötésben kell előbb a Dékáni Hivatalban bemutatni, majd a tanszéki titkárságon leadni. A szakdolgozatvédések és a záróvizsgák beosztását itt, a tanszéki honlapon tesszük közzé, várhatóan december első felében.

2011. november 4.

Egri diákok a Független Médiaközpont migrációs worskhopján
Négy kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatónk, Bata Viktória, Benczur Tímea, Lévay Péter és Némedy Tamás vett részt október 19-én a Független Médiaközpont által szervezett Változó társadalmak. Migránsok a reflektorfényben című műhelyfoglalkozáson. Az információkban igencsak gazdag program lezárásaként egy migrációs témára szakosodott újságíró, Richard Cookson válogatott konkrét példákat a diákok számára a nemzetközi sajtóból, s bátorította őket újságírói képességeik kipróbálására. A helyzetgyakorlat során egy migránssal kellett interjút készíteni a csapatoknak, melyet az egriek is nagy örömmel vállaltak. A rendezvényt valamennyi résztvevő kiemelkedően hasznosnak ítélte: egyrészt ismereteket szereztek napjaink egyik fontos globális jelenségével kapcsolatban, másrészt elemezték, hogyan lehetne ezeket a témákat közelebb vinni a közönséghez.

2011. november 2.

Információk a Társadalmi narratívák(...) és a Magyar ideológiatörténet(...) című kifutó tanegységek teljesítéséről
Széchenyi tanárnő ezúton tájékoztatja Önöket a nála az őszi félévben csak vizsgára felvett Társadalmi narratívák a XX. század irodalmában továbbá a Magyar ideológiatörténet a XX. századi sajtóban című kurzusainak teljesítési feltételeiről. Szíves figyelmükbe ajánljuk, hogy a feladatokhoz kapcsolódóan a tanárnő egyéni konzultációs lehetőségeket is kínál, melyekről a feladatlista végén találnak információt.

2011. november 1.

Kérjük a novemberi szakmai tanulmányúton részt vevő hallgatóinkat, hogy a Parlamentbe történő gyorsított beléptetéshez legkésőbb november 4-én délig küldjék meg a media(kukac)ektf(pont)hu e-mail címre a következő adataikat: személyi igazolvány száma, név (születési név), születési hely, idő, anyja neve. Köszönjük segítő közreműködésüket!

2011. október 29.

Többféle szakmai gyakorlat - szoros jelentkezési határidővel!
2011. október 31-ig lehet jelentkezni a Klíma Klub 2011, őszi-téli gyakornoki programjába, ahová legalább egy idegen nyelvet ismerő és a fenntartható fejlődés iránt érdeklődőket várnak többek közt rendezvényszervező asszisztensi valamint PR és social media menedzseri pozícióba. November eleji határidővel szintén gyakornoki állást hirdet a Magyar Turizmus Zrt.: ők az Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatóság egri irodájába keresnek PR gyakornokot és programasszisztenseket a 3 hónapos gyakornoki programjuk keretében.

2011. október 26.

Őszinek-a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék fotópályázata
Őszinek címmel fotópályázatot hirdetettünk a tanszék facebook oldalán, melyre az Eger és környező hegyeinek őszi színpompáját megörökítő képekkel (egy feltöltőtől legfeljebb 5 kép) lehet nevezni. A külön erre a célra létrehozott Őszinek albumba a képeken túl azok címét, a szerző (fotós) nevét, és a kép készítésnek helyét várjuk. A fotókat szakmai zsűri bírálja el. A legjobb képet feltöltő értékes fotóalbummal lesz gazdagabb! Feltöltési határidő: november 15.

2011. október 23.

Martin József ünnepi beszéde a MÚOSZ október 23-i megemlékezésén
Albert Camus híres cikkét idézve 1956 királyi örökségére emlékeztetett az újságíró szövetség fővárosi rendezvényén elmondott beszédében Martin József. A tanár úr mint az Európai Újságírók Szövetsége Magyar Tagozatának elnöke hangsúlyozta: a hűség, önfeláldozás, nemzeti becsület öröksége elvehetetlen, a viták és a megosztottságok ellenére közös érték, mindenkié ebben az országban, az egész nemzeté s határainkon túl a többi magyar anyanyelvűé is.

2011. október 21.

Doktori disszertáció védése - Demeter Márton
Örömmel és büszkeséggel tudatjuk, hogy Demeter Márton, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék adjunktusa 2011. október 20-án sikeresen megvédte doktori értekezését a Pécsi Tudományegyetem Nyelvtudományi Doktori Iskola Kommunikáció Doktori Programjában. Az értekezés címe: A jel, a kép és az ikon. Az ikonteológia PTC szerinti elérhetővé tételének megalapozása (a témavezető dr. Horányi Özséb CSc, egyetemi tanár). A bizottság a szerző eredeti meglátásait és impozáns tájékozottságát elismerve summa cum laude minősítésre értékelte a dolgozatot. A kiemelkedő, szép teljesítményhez a Tanszék nevében is szívből gratulálunk!
Az eseményen készült fotókat ajánljuk minden érdeklődő látogatónk figyelmébe, miként a vitára kiadott doktori tézisfüzetet, a dolgozat tartalmi összefoglalóját is.

2011. október 19.

Prantner Csilla pénteki levelezős konzultációja (Hálózati médiakommunikációból) elmarad. Az órát december 10-én 9 órától pótolja tanárnő a Sas úti kollégium 2-es termében. A módosított órarendek elérhertők a levelező képzés menüpontban.

2011. október 19.

Órarendi változás a nappalis kommunikációs gyakorlatoknál
Felhívjuk az intézményi kommunikátor, a sajtótechnikus és a sportkommunikátor szakos diákjaink figyelmét, hogy Herzog Csilla tanárnő órái október 21-én és november 18-án az ÉK-108 helyett az F-202-ben lesznek. Dobiné Bálint Katalin tanárnőnél a hallgatói kéréseknek megfelelően lesz időpontváltozás : az eredetileg az őszi szünetre tervezett foglalkozásokat november 11-én (B-201) és november 25-én (F-202) tartjuk.

2011. október 18.

Széchenyi Ágnes szakmai előadásai
Bibó István születésének századik évfordulója előtt tisztelegve A hatalom humanizálása címmel a Magyar Tudományos Akadémia tartott emlékülést 2011. szeptember 29-én. A Bibó István Szellemi Műhely szervezésében létrejött konferencián a tanárnőtől is hangzott el előadás Bibó István és az urbanitás címmel. Az MTA Irodalomtudományi Intézete Modern Magyar Irodalmi Osztályán pedig megvitatták az orosz irodalom XIX-XX. századi magyarországi recepciójáról szóló kéziratot, mely ugyancsak Széchenyi Ágnes munkája.

2011. október 17.

A II. évfolyam, sportkommunikátor szakos hallgatók figyelmébe!
A Testnevelési és Sporttudományi Intézettől kapott tájékoztatás szerint Gombocz János tanár úr Sportdiplomácia c. tömbösített előadása október 21-én lesz az E-épület 51-es vagy 52-es termében, ám az a tanszéki órarendekben jelzettekkel ellentétben nem 8:00 hanem 9:00 órakor kezdődik csak.

2011. október 16.

Magyar vendég Londonból
Sárközi Mátyás, a Londonban élő, 74 éves magyar író és újságíró volt a vendége a Kommunikációs Klub legutóbbi, október 12-i összejövetelének. A felkészült moderátoroknak - tanszékünk két hallgatójának, Kállai Beátának és Némedy Tamásnak - nem kellett sokat bajlódniuk Molnár Ferenc és Vészi József unokájának szóra bírásával: a BBC magyar adásának évtiezedeken át volt munkatársa és szerkesztője, a Heti Válasz és az InfoRádió mai tudósítója nagy előadói rutinnal, szórakoztató, egyszersmind választékos stílusban beszélt 1956-os emigrálásáról, a BBC-ben végzett munkájáról - egykori kollégái közül külön is megemlítve Cs. Szabó Lászlót és Határ Győzőt, újságírói tevékenységéről, az új magyar médiaszabályozásról. Búcsúzóul külföldi tapasztalatszerzésre, itthoni életre és leendő munkájuk szeretetére bíztatta a B épület Kiselőadójában összegyűlt szép számú hallgatósereg tagjait.

Aki lemaradt az eseményről, vagy szeretné újraélni az egyes pillanatokat, kattintsa a tanszék facebook oldalát . Barna Béla tanár úr fotóit ott tettük közzé.

2011. október 14.

Van igazság? Felhívás a XIII. Kossuth-szónokversenyre
Az ELTE-BTK Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete, a Magyar Nyelvtudományi Társaság Magyartanári Tagozata és az Anyanyelvápolók Szövetsége idén is meghirdeti az Országos Kossuth Lajos Szónokversenyt, melyre ékesbeszédű 18-30 év közötti fiatalokat vár. A versenyről és a jelentkezés részleteiről itt találnak bővebb információt a retorika iránt érdeklődők.

2011. október 13.

Közlemény
A Líceum felújítási munkáltainak soron következő lépése az erősáramú hálózat modernizációja, így 2011. október 14-én 9.00 órától (várhatóan a késő délutáni órákig) az A-épületben teljes áramszünet lesz. Mivel a kommunikációs és informatikai rendszerek központja is itt található, ezek leállása az intézmény egészére kihatással van: pénteken nem működnek majd a hálózat által kiszolgált rendszerek és telefonon sem leszünk elérhetőek. A szerverek visszakapcsolását még aznapra ígérik a RIK munkatársai, előfordulhat azonban, hogy bizonyos szolgáltatások csak hétfőtől használhatók újra üzemszerűen. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

2011. október 12.

Változás a nappalis és a levelezős órarendekben
A Neptunban eszközölt módosításokat - órarendi időpont, oktató és tanteremcserék - követve felülírtuk az alábbi képzések órarendjét:

2011. október 10.

Felkerültek az oldalra az oktatói fogadóórák. Elérhetők az egyes oktatók neve mellett a Munkatársak menüpontban.

2011. október 7.

A Kommunikációs technikák I. (tréning) új időpontja levelező tagozaton
Az október 7-én elmaradt órát november 11-én 08.30 órától a B-Nagyea-ban pótolja Herzog Csilla tanárnő. Tanszékünk ismételten elnézést kér a kellemetlenségért mindannyiuktól.

2011. október 5.

Változó társadalmak - migránsok a reflektorfényben. Műhelyfoglalkozás Budapesten
A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) budapesti irodája és a Független Médiaközpont a fenti címen tart műhelyfoglalkozást kommunikáció- és médiaszakos hallgatók számára Budapesten 2011. október 19-én (szerdán) 10 órai kezdettel. A program célja, hogy az újságírói pályára készülő hallgatókat tájékoztassa napjaink egyik fontos globális jelensége - a migráció - különböző aspektusairól, megismertesse őket az alapvető tényekkel és adatokkal. A műhelyfoglalkozáson szó lesz arról is, milyen a médiakép a migránsokról, hogyan lehetne pontosabban, közérthetőbben foglalkozni e témákkal. Vendégoktató: Richard Cookson - Nagy-Britannia. A foglalkozás helyszíne a budapesti K+K Hotel (1065 Budapest, Révay u. 24). A program ingyenes, a vidéki hallgatóknak a szervezők szükség esetén szállást biztosítanak és megtérítik az útiköltséget.

További részleteket és a program tervezetét megtalálják ezen a linken. Figyelem! A jelentkezési határidő igen közeli: 2011. október 7.

2011. október 5.

Oktatónk konferencián: Agria Media 2011
Október 11-12-én a Hotel Eger Parkban kerül megrendezésre az Agria Média 2011 és ICI-11 jubileumi Információtechnikai és Oktatástechnológiai Konferencia. A szakmai tanácskozás második napján 14.00-15.30 között Az új média és a hálózat alapú tanulás szekcióban Herzog Csilla és Racsko Réka Hol tart a hazai médiaoktatás? A tizenévesek médiaműveltségének empirikus vizsgálata a tudatos médiahasználat és a kritikus médiafogyasztás vonatkozásában címmel tart előadást. Ebben olyan eredményeket ismertetnek, amelyek a 14-18 éves tanulók médiaműveltségére, és a hazai médiaoktatás helyzetére vonatkoznak. Racsko Réka - aki 2009-től az Eszterházy Károly Főiskola Médiainformatika Intézetében tanít - másoddiplomáját kommunikáció és médiatudomány szakon szerezte, elektronikus sajtó szakirányon. A konferencián hallható előadás, és ennek tanulmány formában publikált változata (letölthető a konferencia honlapján) tanár és volt tanítvány hosszabb távra tervezett kutatási együttműködésének eredménye.

2011. október 5.

Módosult a PR-es szakmai kirándulás időpontja!
A novemberi PR-es szakmai kirándulás időpontja módosult november 9-10-re! További részleteket hamarosan a weblapon közlünk.

2011. október 4.

Közéleti kommunikációt hallgatók figyelmébe!
A Közéleti kommunikáció I. előadás október 5-étől új helyszínen, a B-119-ben lesz. Az időpontban nincs változás: az óra szerdán, 13:40-kor kezdődik.

2011. október 3.

A II. évfolyam, sportkommunikátor szakos hallgatók figyelmébe!
A Testnevelés- és Sporttudományi Intézet tájékoztatása szerint a Sport intézményrendszere c. előadás október 11-étől kezdődően Bíró Melinda tanárnővel lesz, keddenként 13:40-től.

2011. október 2.

Így dolgozik a londoni tudósító, ha Molnár Ferenc unokája - Találkozás Sárközi Mátyással
Párját ritkító pályával dicsekedhet a Kommunikációs Klub soron következő vendége: Sárközi Mátyás, a BBC és a Szabad Európa Rádió egykori munkatársa, a Heti Válasz és az InfoRádió londoni tudósítója. Számos nagy sikerű elbeszélés, portré- és útleíráskötet szerzője, mint például: Vérbeli várbeliek (2010), Micsoda életek. Emigránsok Angliában (2008), A Király utcán végestelen-végig (2006), Albion köd nélkül. Dorothy Bohm fotóival (2004).

Tanszékünk emeritus professzora, Buzinkay Géza így vall róla: "Ha létezik genetikus újságíró, akkor Sárközi Mátyás az. Egyik nagyapja a máig világszerte legismertebb drámaíró, Molnár Ferenc, másik nagyapja az előző századforduló egyik legtekintélyesebb szerkesztője, Vészi József, édesapja a Válasz c. folyóirat alapító szerkesztője, a költő Sárközi György, édesanyja pedig a második világháború után a Választ (Illyés Gyulával együtt) újjáteremtő Sárközi Márta. Fő működési területe a közéleti és kulturális újságírás, legfontosabb műfajai tárcák, glosszák, karcolatok, krtitikák. De mindemellett Sárközi Mátyás tanult grafikus, aki évekig működtetett Londonban egy képzőművészeti galériát."

Egy felettébb érdekes utazásra hívunk tehát minden kedves érdeklődőt október 12-én este fél hatra, a B-épület Kiselőadójába!

2011. szeptember 30.

Köztársasági Ösztöndíj 2011
Dr. Lőrinczné Thiel Katalin, oktatási rektorhelyettes és Kalóné Szűcs Erzsébet, a TIK főigazgatója a közelmúltban adták át a nemzeti erőforrás miniszter által adományozott Okleveleket az EKF Köztársasági Ösztöndíjat nyert hallgatóinak. Nagy örömünkre szolgál, hogy az ösztöndíjra sikeresen pályázók között találjuk Báthory Kingát, magyar - kommunikáció (minor) szakos nappalis diákunkat, akinek ezúton is szívből gratulálunk! Kingáról egy, a Heves Megyei Hírlap által korábban készített interjúban olvashatnak látogatóink.

2011. szeptember 29.

A II. évfolyam, sportkommunikátor szakos hallgatók figyelmébe!
Turay Zoltán csütörtök 10.00 órakor kezdődő Sportkommentátori feladatok szemináriuma a B-Kiselőadóban lesz mostantól.

2011.szeptember 27.

Teremváltozások szeptember 28-án
A Főiskola Szenátusa 2011. szeptember 28-án a B-3-ban tartja soron következő ülését, mely miatt két kisebb órarendi változás is szükséges lett: a Műfajismeret (Martin József, 11:50-13:30) kivételesen a B-119-ben, a Közéleti kommunikáció I. (Csépányi Zsolt, 13:40-15:20) pedig a BT-213-ban lesz ezen a napon. Kérjük kedves hallgatóink megértését!

2011.szeptember 26.

Elmaradó előadások.
A szeptember 26-28-i bécsi tanulmányút miatt ezeken a napokon elmaradnak Herzog Csilla, Barna Béla és Pólya Tamás órái. Demeter Márton 27-én kedden - intézményi konferencia miatt - nem tartja meg a prezentációs technika órákat.

2011. szeptember 25.

Erasmus pályázati felhívás
A Főiskola a 2011/2012-es tanévben is lehetőséget biztosít az Önök számára, hogy szakmai gyakorlatukat vagy tanulmányaik egy részét a Tanulmányi célú mobilitás Programja keretében külföldi partnerintézményekben végezhessék. A kitöltött jelentkezési lapot és annak mellékleteit (önéletrajz, ajánlólevél, stb.) 2011. október 10-ig lehet eljuttatni Novotny Ádám kari koordinátornak.

Az Erasmus-programban résztvevő, kommunikáció-médiát oktató partnerintézmények:

Minden további információ és pályázattal kapcsolatos részlet a Nemzetközi Kapcsolatok Központja megújult Erasmus honlapján található meg.

2011. szeptember 23.

VI. Nemzetközi Médiakonferencia. A média hatása a gyermekekre és fiatalokra
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a fenti címmel tart tudományos konferenciát 2011. szeptember 26-28-a között Balatonalmádiban. A rendezvényen Pólya Tamás (Eszterházy Károly Főiskola, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék) Sáringerné Szilárd Zsuzsannával (Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete, Műveltségterületek és Módszertanuk Tanszék) közösen számol be annak a kutatásnak az eredményeiről, mely a videójátékok értékrendszer- és életmód-befolyásoló hatásait" vizsgálta. A Túlsúlyos gyermekek játéka a Nintendo Wii-vel c. előadás a Tartalmak - Oktatás - Fejlesztés - Játék szekcióban hangzik el szeptember 28-án 9 órától. A konferenciáról élő internetes közvetítés lesz látható a Gyermekmentő Szolgálat honlapján és a saferinternet.hu oldalon.

2011. szeptember 22.

Bécs vademecum
A szeptember 26-28-i bécsi tanulmányút programja letölthető itt.

2011. szeptember 21.

Frissültek a nappali tagozatos órarendek.

2011. szeptember 21.

sport.ektf.hu - a sportkommunikátorok közreműködésével
A Főiskola havi sajtótájékozatója keretében tegnap mutatták be az intézmény új sportstratégiáját, és az ebbe szervesen illeszkedő most induló sport honlapot A négy másodosztálybeli főiskolai együttes tevékénységéről naprakész információkat nyújtó oldal szerkesztésében a sportkommunikátor szakos diákok közreműködnek, szakmai segítőjük Fenyves Balázs, az EKF sport-sajtóreferense, harmadéves kommunikáció- és médiatudomány (BA) szakos hallgatónk.

2011. szeptember 19.

Blogíró pályázat eredményhirdetése
2011. szeptember 15-én az EKF Gyakorlóiskolájában került sor a Könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című TÁMOP-pályázat blogíró projektjének záróeseményére, ahol a főiskolai gyakorló iskola és a Neumann János Középiskola tíz tanulója részesült elismerésben. A zsűri tagjai voltak: Czeglédi László, az EKF Központi Könyvtárának főigazgatója, Erki Gábor és Kalóné Gyenes Réka középiskolai tanárok továbbá Barna Béla, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék tanársegéde.

2011. szeptember 18.

Tanszéki tájékoztató levelezősöknek
Szeretettel várunk minden kedves, elsőéves levelezős hallgatót a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék rövid bemutatkozájára,közvetlenül az első konzultációt megelőzően. Az előadáson szó esik a kommunikáció- és médiatudomány (BA) szak lehetséges tanulmányi irányairól és a képzés szerkezetéről így megjelenésükre feltétlenül számítunk. Találkozzunk 2011 szeptember 23-án, 13.00 órakor a B-épület 305-ös termében.

2011. szeptember 16.

Kedves elsőéves nappalis Hallgatónk!
Az alábbiakban a tanszéki tájékoztatók alkalmával elhangzott néhány információt ismétlünk meg, ezek közzétételével is segítve a zavartalan félévkezdést:

Együttműködésüket ezúton is köszönve, tanulmányaikhoz sok sikert kívánnak a Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék munkatársai.

2011. szeptember 15.

Változott a második emeleti tantermek számozása a 2-es gyakorlóban
Szeptember 19-étől kezdődően a tanszékünk által jelenleg is használt előadók közül a korábbi BU-225 már a BU-227, a BU-227 pedig a BU-229 nevet viseli. A Neptunon és az órarendben jelzett "változás" tehát nem az órák helyszínére vonatkozik, csupán technikai jellegű (a teremszámokat módosították).

2011. szeptember 15.

Némileg módosultak a kommunikáció és médiatudomány (BA), III. évfolyam, PR és közéleti kommunikáció szakirány és az intézményi kommunikátor, II. évfolyam nappali tagozatos órarendjei.

2011. szeptember 15.

Nyáron történt...
Az idei nyár nem csupán hőmérsékleti rekordokban bővelkedett, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék életébe szakmai rendezvényeket is hozott szép számmal. Könyvbemutatóról, konferenciáról, habilitációs előadásról, egyszóval tudományos sikereinkről szól a következő összeállítás:

Minden kedves kollégánknak még egyszer szívből gratulálunk!

2011. szeptember 14.

Változás a nappalis és a levelezős órarendekben
A Neptunban eszközölt módosításokat - órarendi időpont, oktató és tanteremcserék - követve felülírtuk az alábbi képzések órarendjét:

2011. szeptember 13.

2012 januárjában záróvizsgázó hallgatóink figyelmébe
Ettől az évtől kezdve módosult a záróvizsga jelentkezési lap leadásának határideje. A kitöltött nyomtatványt, melyet korábban elég volt az ősszel leadott szakdolgozattal együtt eljuttatni, mostantól szeptember 25-éig várja a Dékáni Hivatal.

2011. szeptember 13.

2012-ben szakmai vizsgázó intézményi kommunikátorok témabejelentése
Értesítjük Önöket, hogy a záródolgozati témabejelentők leadásának határideje 2011 október 1-je. Az intézményi kommunikátor szak képesítési követelményeit meghatározó rendelet értelmében ezt három témakörben készíthetik el, melynek témavezetője a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék, vagy a Főiskola képzésében közreműködő oktatója lehet (külső, intézményen/képzésen kívül álló segítő nem). Szíves figyelmükbe ajánljuk, hogy konzulenseik egy konkrét termékre/cégre/szervezetre vonatkozó javaslatot várnak, tehát a témabejelentő lapon nem elegendő pusztán a választott témakört, illetve annak számát megjelölni.

2011. szeptember 10.

A vágygazdaság forrásvidékei, 2011
Az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke a PTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének közreműködésével tudományos konferenciát rendez " A vágygazdaság forrásvidékei. A turizmus (média)reprezentációi a globális áramlások terében" címmel, 2011. szeptember 16-17-én, Szegeden. A rendezvény keretében Barna Béla szeptember 17-én (szombaton) tart előadást "Az olasz turisztikai tér a magyar médiában" címmel a "Terek és képek II." szekcióban, 9.30-tól. A részletes program a konferencia honlapján olvasható.

2011. szeptember 9.

Tanszéki bemutatkozás (tanévkezdéssel kapcsolatos információk, ismerkedés)
Ezúton ajánljuk minden leendő hallgatónk kedves figyelmébe a Tanszék által szervezett - a képzés szerkezetét és a lehetséges tanulmányi irányokat is bemutató - tájékoztató előadásokat:

Megjelenésükre feltétlenül számítunk!

2011. szeptember 8.

Femcafe gyakornoki pályázat
Magyarország legdinamikusabban fejlődő női site-ja gyakornokokat keres újságírói területre. A pályázat részleteiről itt olvashatnak.

2011. szeptember 8.

Önkéntesség Arcai Filmfesztivál
A DocuArt Filmművészeti Központ idén is megrendezi filmes versenyét, melyet a Nemzeti Civil Alapprogram és az Önkéntesség Európai Éve 2011 támogat. A szervezők az önkénteség területéről (kultúra, sport, oktatás, egészségügy) várnak alkotásokat, melyek profi vagy amatőr szinten, de a filmkészítés igényességével rögzítik az önkéntesség szellemisége és a cselekvés szándéka ihlette pillanatokat. Nevezési határidő 2011. szeptember 16-a, éjfél. A fesztivál eseményeit és programjait ezen a linken lehet követni.

2011. szeptember 7.

Frissültek a nappali tagozatos órarendek és a levelező tagozatos konzultációs beosztások.

2011. szeptember 7.

Tantárgyjelentkezések véglegesítése
Az elmúlt napokban a főiskola tanszékei áttekintették a regisztrációs időszak első körében történt kurzusjelentkezéseket, s ahol arra igény/szükség mutatkozott, ott módosításokat (és a lehetőségekhez mérten limitemeléseket) hajtottak végre. A 2011/2012-es tanév őszi félévére felvenni kívánt tárgyak listájának véglegesítésére szeptember 9-én 10 órától szeptember 25-én éjfélig van mód mind nappali, mind levelező tagozaton. Ezt követően már csak a Dékáni Hivatalban tudnak kurzusfelvételt ill. leadást kezdeményezni, különeljárási díj megfizetése fejében.

2011. szeptember 5.

Új tanegység a Neptunon: Szakdolgozati szeminárium
Felhívjuk minden kedves diákunk figyelmét, hogy a Főiskola Szenátusa a 2011. június 8-án hozott határozatában elrendelte a szakdolgozati konzultációk tanulmányi rendszerben való nyilvántartását. A Szakdolgozati szeminárium I. című tárgyat a 2011/2012-es tanév őszi félévére azoknak a hallgatóknak kell felvenni, akik a kommunikáció- és médiatudomány (BA) szakon 2011 júniusában, az intézményi kommunikátor (FSz) képzésen pedig 2011 szeptemberében választottak/választanak szakdolgozati illetve záródolgozati témát. A megfelelő kurzuskódok az alábbiak:

Mivel a konzultációk nyilvántartása oktatónként történik, és az intézményi kommunikátoraink témabejelentése még nem zajlott le, őket egy "bianko" kurzusfelvételre kérjük. A későbbiekben a Dékáni Hivatal és/vagy a Tanszék rendeli majd hozzá a konzulenseket a jelentkezésekhez.

2011. szeptember 4.

Korábbi tanulmányok beszámítása
Tájékoztatjuk hallgatóinkat, hogy a más szakon/intézményben folytatott tanulmányok beszámítási kérelmének leadási határideje - a felsőbb évfolyamokon - szeptember 12-e. A Dékáni Hivatalban leadandó kérelem része egy pontos tantárgykódokkal, hiánytalanul kitöltött kérőlap (letölthető nyomtatvány), a teljesítés igazolásául szolgáló leckekönyvi másolat, és a más intézményben folytatott tanulmányok esetében a hitelesített tematika. A 2009-ben kezdett IKO-s tanulmányok elismerése a beszámítási táblázat szerint történik.

2011. szeptember 3.

Újságíró gyakornoki állás
A Budapestről szóló fiatalos, kétnyelvű portál a WeLoveBudapest.com olyan fiatalokat (elsősorban hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemistákat, főiskolásokat) keres, akik érdeklődnek az online újságírás iránt, és felsőfokon beszélnek angolul. A feladat interjúk, cikkek fordítása és szerkesztése. A jelentkezők önéletrajzát Papp Regina, a lap főszerkeszője várja a regina.papp@welovebudapest.com címen.

2011. szeptember 1.

A II. évfolyam, kommunikáció- és médiatudomány szakos nappalis hallgatók figyelmébe!
A Politológia Tanszék módosította a Média és politika című tárgy kurzusainak órarendi helyét és időpontját. A változásokkal frissített órarend elérhető ide kattintva . A kényszerű módosítással okozott kényelmetlenségért tanszékünk külön is a megértésüket kéri!

2011. augusztus 30.

Írott és elektronikus média szakirányos levelezős hallgatóink figyelmébe (órarendváltozás)
Borbás László tanár úr szakmai elfoglaltságai nyomán kis mértékben módosultak a konzultációs beosztások. A változásokkal frissített napi bontású órarendek az alábbi linkekre kattintva érhetők el:

2011. augusztus 29.

Amire a tantárgyfelvétel/tanévkezdés során érdemes figyelemmel lenni...
A napokban számos érdeklődő levelet kaptunk az őszi félévre történő tárgyjelentkezések kapcsán. A többeket is érintő kérdésekre az alábbiakban adunk választ:

A kommunikátor szakképzésben tanulók számára fontos információ:

2011. augusztus 25.

Frissítettük a nappali tagozatos órarendeket és a levelező tagozatos konzultációs beosztásokat.

2011. augusztus 23.

Levelezős konzultációk és 2011-es tanegységlisták
Felkerült az oldalra a kommunikáció- és médiatudomány (BA) és MINOR képzések összesített órarendje és a szakok 2011-től érvényes tantervi hálója. Az évfolyamokra illetve a napokra bontott konzultációs beosztásokkal sajnos nem készültünk el, az informatikai tárgyakat oktató tanszékektől ugyanis még nem kaptuk meg az időpontokat. Amint meglesznek, ezeket is azonnal feltöltjük.

2011. augusztus 22.

Szakmai ismereteket nyújtó szabadon választható kurzusok a III. évfolyamosoknak
Tanszékünk az őszi félévben újabb szabadon választható tartalmakat kínál a kommunikáció- és médiatudomány (BA) szak végzős hallgatóinak. Gondolva azokra, akik a választható tárgyak többségét (úgy mint "Kutatószeminárium" vagy "A kommunikációkutatás újabb eredményei") már felvették, az órákat "Médiaismeret" (NBG_KM822G3) címen írtuk ki. A kurzus 03-as csoportját (oktató: Varga Mária) elsősorban az írott és elektronikus média, a 02-est pedig (oktató: Román Mihály) a PR és közéleti kommunikáció szakirányos diákjainknak kínáljuk. Ez utóbbi kurzust annak is érdemes felvennie, aki érdeklődik a reklámszövegírás íránt és szeretne közelebbről megismerkedni a médiaüzenetek (reklámok, kampányok) elemzési technikáival. A csütörtök délutánonként tömbösítve tartandó órák időpontja és helye megtalálható a neptunon, és a tanszéki weblap nappalis órarend fülében!

2011. augusztus 22.

A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék a Facebookon
Elindult a tanszék Facebook oldala . Az oldal célja, hogy segítse egy online közösség létrejöttét a tanszék jelenlegi és egykori hallgatói közt, illetve - a továbbra is élő és működő weblap mellett - folyamatosan frissülő információval lássa el diákjainkat és a képzéseink iránt érdeklődőket.

2011. augusztus 20.

Felkerültek a honlapra a 2011 szeptemberétől érvényes nappali tagozatos órarendek és tanegységlisták.

2011. augusztus 18.

Kurzusjelentkezés a Neptunon!
Előzetes tantárgyfelvétel: nappali tagozaton augusztus 23-án 10 órától augusztus 31-én 24 óráig; levelező képzésben augusztus 24-én 10 órától augusztus 31-én 24 óráig. A tárgyakat véglegesíteni szeptember 9-én 10 órától szeptember 25-én 24 óráig lehet mindkét tagozaton. A tanszék nappalis órarendje a hét második felében, a levelező konzultációk beosztása várhatóan a jövő hét első napjaiban kerül fel a honlapra.

2011. augusztus 16.

Tanulási és munkalehetőség az Egyesült Államokban
A pályázatok benyújtásának határideje: 2011. szeptember 16. A jelentkezés feltételei alább letölthetőek.
Internship in U.S. Foreign Policy and Cultural Exchange

2011. augusztus 14.

Pályázat államilag támogatott képzésre történő átsorolásra
Az EKF rektora 2011. augusztus 30-i határidővel pályázatot írt ki az intézményben megüresedett államilag támogatott férőhelyek betöltésére. Az átsorolásra az a felsőfokú szakképzésben (intézményi kommunikátor, sportkommunikátor) illetve kommunikáció- és médiatudomány (BA) szakon tanuló felsőbb éves nappali vagy levelező tagozatos költségtérítéses hallgatónk pályázhat, aki tanulmányait 2007-ben vagy azt követően kezdte meg, és megfelel a Hallgatói térítési és juttatási Szabályzatban foglalt feltételeknek. Részletek a szabályzat 23§ (1) és (6)-(8) pontjában és/vagy a TIK honlapján , ahonnan a pályázati adatlap is letölthető.

2011. augusztus 10.

Gyakornoki program a K&H-nál
A KBC Global Services HR Főosztálya határozatlan időtartamra felvételre keres nappali tagozatos, kommunikációs szakterületen tanuló diákokat kommunikációs gyakornoki pozícióba. Részletek és on-line jelentkezés a K&H Karrierportálon , a "kommunikációs gyakornok" sorra kattintva.

2011. augusztus 3.

Támogatás az EKF-GTK tehetséges (pót)jelentkezőinek
A Lyceum Pro Scientiis Alapítvány a 2011-es pótfelvételi eljárásban a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar valamennyi alapszakján a nappali tagozatos államilag támogatott ponthatár feletti pontszámmal felvett és beiratkozott hallgatónak a következő támogatást nyújtja:

2011. augusztus 3.

Pótfelvételi lehetőségek
Az Eszterházy Károly Főiskola a 2011/2012-es tanév pótfelvételi eljárásában négy olyan szakot is kínál, melyet tanszékünk gondoz. A képzésekre jelentkezni - hagyományos illetve elektronikus úton - 2011. augusztus 9-ig lehet. A Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2011 - Pótfelvételi c. kiadvány és a felvételi eljárással kapcsolatos összes információ a felvi.hu oldalon található meg. A pótfelvételi eljárásban induló szakok az alábbiak:

2011. augusztus 1.

Felvételi ponthatárok
Július 21-én meghúzták a 2011/2012-es tanév felvételi ponthatárait. Alapszakunk, a kommunikáció és médiatudomány (BA) mellett nappali tagozaton felsőfokú szakképzésben (intézményi kommunikátor, sajtótechnikus, sportkommunikátor) is szép számmal fogadunk elsőéveseket. Az általunk gondozott képzések ponthatárai az alábbiak szerint alakultak:

Minden leendő hallgatónknak szívből gratulálunk, és ajánljuk figyelmükbe jelen weboldalt, ahol aktuális tanulmányi információkat találnak.

2011. július 25.

Pályázati felhívás - Komáromy Gábor Ösztöndíj
Meghirdették a "Komáromy Gábor Ösztöndíjat" nappali tagozatos egyetemi és főiskolai hallgatók számára. A 900 eurós pénzügyi támogatást az a diák kaphatja meg, aki a legvonzóbb tervet nyújtja be riport, portré vagy oknyomozó cikkek írására. A pályázatok benyújtásának határideje: 2011. augusztus 25. A részletes pályázati kiírás alább letölthető:
Komáromy Gábor Ösztöndíj

2011. július 20.

Aczél Petra habilitációs előadása
Aczél Petra, a Budapesti Corvinus egyetem oktatója és tanszékünk óraadója 2011. július 5-én sikeresen megtartotta habilitációs előadásait az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen. A 45 perces magyar nyelvű "Retorikai elmélet - retorikai gyakorlat" című egyetemi előadást a "Netoric: An Approach to New Media Rhetoric" című angol nyelvű tudományos prezentáció követte. A habilitációs bizottság Aczél Petra előadásait 100 százalékra értékelte. Gratulálunk a szép teljesítményhez!

2011. június 25.

Buzinkay Géza hetven éves - Tisztelgés a magyar sajtótörténet tudósa előtt
Tanszékünk enciklopedikus tudású, nemzetközi hírű oktatója, dr. habil Buzinkay Géza 2011. június 21-én töltötte be a hetvenedik életévét. Születésnapja alkalmából kollégái, tanítványai és barátai tisztelgéskötettel lepték meg Buzinkay tanár urat. A szép kiállítású, gazdag tanulmánygyűjteményt "Klió és a médiagalaxis" címmel a Corvina Kiadó jelentette meg az Eszterházy Károly Főiskola támogatásával, szerkesztését pedig Martin József és dr. habil. Széchenyi Ágnes, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék oktatói végezték. A születésnapi meglepetéskötetet 2011. június 20-án adtuk át Géza tanár úrnak az Estella Hotel konferenciatermében, ahol a tanulmányok szerzői és egri barátai várták, majd bőséges vacsorával és finom egri borokkal ünnepelték a sajtótörténet mesterét. A tanszék minden oktatója nevében még egyszer is nagyon sok aktív munkaévet és hosszú életet, jó egészséget kívánunk Buzinkay Gézának!

2011. június 24.

Tantárgymeghirdetési igények 2011/12. I. félév
Kérjük kedves hallgatóinkat, hogy a 2011/12. I. félévre vonatkozó tantárgymeghirdetési igényeket a media@ektf.hu címre küldjék. Kérjük, hogy vegyék figyelembe a Tanulmányi és vizsgaszabályzat alábbi részét:
2.fejezet: A tanulmányokra vonatkozó rendelkezések. A beiratkozás és a tanegységek felvétele 5. § (12)
"A "csak vizsgára" meghirdetett kurzusra abban az esetben jelentkezhet a hallgató, ha a korábbi félévek valamelyikében ugyanazon tanegység tanórával meghirdetett kurzusára bejelentkezett, de nem teljesítette."

2011. június 14.

A záróvizsgázó hallgatóink figyelmébe!
Mivel többféle tételsort is használunk a záróvizsgán a különböző hallgatói évfolyamnak, illetve igénynek megfelelően, kérjük a záróvizsgázókat, hogy minden nap mindannyian jelenjenek meg a kezdési időpontban. Így a különböző tételsorválasztás alapján kialakuló csoportokat szét tudjuk választani, és a hallgatókat aszerint tudjuk behívni vizsgázni. Köszönjük az együttműködésüket előre is!

2011. június 08.

A BA szakzáróvizsga VÉGLEGES időpontja június 15-18. (javítva:2011.06.08.)
A BA szakzáróvizsga beosztása alább letölthető:
1.csoport
2.csoport
3.csoport
4.csoport

2011. június 07.

A BA szakdolgdolgozat védés VÉGLEGES verzió (javítva: 2011.06.08.)
A BA szakdolgozat védés időpontja változatlanul2011. június 9-10. A beosztás alább letölthető:
1.csoport
2.csoport
3.csoport

2011. június 1.

Információ a nyári szakmai gyakorlatról
2. éves nappali és levelező tagozatos hallgatók figyelmébe: a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat szerint a kommunikáció szak - szakiránytól függetlenül - BA-s képzésén 2 X 2 hetes nyári szakmai gyakorlatot kell teljesíteni. A részletek letölthetőek az alábbi linkre kattintva:
nyári szakmai gyakorlat

2011. május 30.

Hat hónapos gyakornoki lehetőség a Renault Trucks Hungária Kft.-nél
A részletek letölthetőek az alábbi linkre kattintva:
Renault Trucks Hungária gyakornoki felhívás

2011. május 30.

Az Educatio gyakornoki pozícióra keres másod-, illetve harmadéves felsőoktatási (egyetemi vagy főiskolai) hallgatókat
A részletek letölthetőek az alábbi linkre kattintva:
Educatio gyakornoki felhívás

2011. május 17.

A BA szakdolgdolgozat védés JAVÍTOTT verzió
A BA szakdolgozat védés időpontja változatlanul2011. június 9-10. A módosított beosztás alább letölthető:
1.csoport
2.csoport
3.csoport

2011. május 19.

Intézményi kommunikátor záródolgozat védése és szóbeli vizsga
A IKO védés és szóbeli vizsga időpontja 2011. június 1-3. A napok szerinti beosztás alább letölthető:
június 1.
június 2.
június 3.

2011. május 17.

A BA záróvizsga beosztás
A BA záróvizsga időpontja 2011. június 15-18. A napok szerinti beosztás alább letölthető:
június 15.
június 16.
június 17.
június 18.

2011. május 17.

A BA szakdolgdolgozat védés
A BA szakdolgozat védés időpontja 2011. június 9-10. A beosztás alább letölthető:
1.csoport
2.csoport
3.csoport

2011. május 09.

Legyetek felkiáltójellé! Pályázat fiatal médiásoknak.
A Magyarországi Református Egyház fiatal újságíróknak, fotósoknak, filmeseknek kínál szakmai gyakorlati lehetőséget, hogy iskolán kívül is kipróbálhassák magukat, összemérhessék kreativitásukat. A felhívás részletei elérhetőek az alábbi linkre kattintva: legyetek felkiáltójellé!

2011. május 09.

A régi IKO képzésben (FSZ) lévő hallgatók írásbeli vizsgája 2011. május 16-án, reggel 8 órakor kezdődik a B-3-as teremben.
Az Intézményi kommunikátor FSZ (2009-ben kezdettek) írásbeli vizsga 2011. május 18-án (szerda) 08.00 órától lesz a B-123-as teremben. Kérjük a hallgatókat, hogy a B-123-as terem előtt 07.30 órakor jelenjenek meg. Hozzanak magukkal személyi (vagy más fényképes, hatósági) igazolványt. A szóbeli vizsga időpontja: 2011. június 1-2-3., 08.00 óra, helyszíne: B-118-as terem. A naponkénti beosztás letölthető innen:
2011. június 1.
2011. június 2.
2011. június 3.

2011. április 28.

Buzinkay Géza előadása Bécsben
Buzinkay Géza április 19-én a bécsi Zentralverband Ungarischer Vereine und Organisationen in Österreich meghívására "100 éves tiltakozás a sajtótörvény ellen: az 1914-es sajtótörvény" címmel előadást tartott.

2011. április 27.

Szakirányválasztási tájékoztató elsőéveseknek
Első évfolyamos kommunikáció szakos hallgatóknak május 4-én (szerdán) 13.40-től a B-120-as teremben tájékoztatót tartunk a szakirányválasztásról. Minden érintett megjelenésére számítunk.

2011. április 27.

Pozsony-Bécs tanulmányi kirándulás
A Pozsony-Bécs tanulmányi kirándulás (2011. május 2-3) részletei elérhetőek az alábbi linkre kattintva: Pozsony-Bécs tanumányi kirándulás

2011. április 18.

Az Institute for Cultural Diplomacy konferenciafelhívása
Az Institute for Cultural Diplomacy konferenciái a digitális forradalom és a közösségi média térnyerésének a kulturális diplomácia jövőjére gyakorolt hatásával foglalkoznak. A konferenciák a "The International Symposium on Cultural Diplomacy 2011 - Hard Vs. Soft Power in Global and National Politics: Innovative Concepts of Smart Power and Cultural Diplomacy in an Age of Interdependence, Digital Revolution, and Social Media", illetve a "The Roles and Resposibilities of the US and Europe in a Changing World Order and Digital Revolution: Evaluating the Political, Economice and Cultural Dimensions" címet viselik és 2011. május 11-15. között, Berlinben, illetve 2011. május 18-21. között, Washingtonban, angol nyelven kerülnek megrendezésre. További információk az alábbi linkre kattintva érhetőek el:
ICD Symposium

2011. április 13.

Dobogós helyezés a Főiskolai és Egyetemi Protokoll versenyen
Stílszerűen mondhatnánk: illik tudomást szerezni arról, hogy főiskolánk hallgatói részt vettek a Budapesti Kommunikációs Főiskola által április 6-án megrendezett I. Főiskolai és Egyetemi Viselkedéskultúra és Protokoll versenyen. A verseny fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere volt, aki személyes jelenléte hiányában levelével biztatta a résztvevőket. Mi sem mutatja jobban, hogy mennyire szükséges a protokoll világával is tisztában lenni, mint az a tény, hogy az Európai Unió soros elnökségét június 30-ig Magyarország látja el. Ez a tisztség rengeteg protokolláris feladat ellátását vonja maga után. A budapesti versenyen lehetőség nyílt az EU-val kapcsolatos tudásunkat is felfrissíteni. A verseny védnöke Dr. Hoffmann Rózsa, Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára volt. Ezen kívül a rendezvény színvonalát emelve levelet küldött Schmitt Pál köztársasági elnök, valamint Pántos György, a Külügyminisztérium protokollfőnöke. A rendezvényen sokszínű feladatokkal tették próbára a hallgatókat, iskolánk sikerrel vette az akadályokat, és a versenyen kívül, de erejét a többi résztvevővel összemérve a II. helyezést érte el. A verseny díjait Dr. Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár adta át. Hallgatóinknak gratulálunk a sikeres szerepléshez!

2011. március 25.

Gyakornoki lehetőségek Berlinben
Az ICD gyakornoki állásokat pályáztat legalább 3 hónapos időszakra nemzetközi kapcsolatok iránt érdeklődőknek. A gyakorlat helye: Berlin, Németország. További információk az alábbi linkre kattintva érhetőek el:
Internship Opportunities in Berlin

2011. március 23.

Oktatónk nemzetközi szereplése
Dr. habil Buzinkay Géza tanár úr részt vett azon a Lengyel Tudományos Akadémia Régészeti és Néprajzi Intézete által 2010 februárjában rendezett nemzetközi konferencián, amely a közép- és kelet-európai karikatúrákon megjelenő nemzeti sztereotípiákkal foglalkozott. 2011 március elejére készült el a konferencia előadásait tartalmazó vaskos, gazdagon illusztrált kötet Images of the Other in Ethnic Caricatures of Central and Eastern Europe címmel, Dagnoslaw Demski professzor szerkesztésében. A kötet 15 előadó-tanulmányírója a lengyeleken kívül cseh, litván, orosz, szlovén, észt, román, bolgár antropológusok és történészek mellett négy magyar néprajzos, illetve történész kutató. Buzinkay tanár úr dolgozata a magyar és osztrák karikatúrákkal foglalkozott, s a „Rival Stereotypes: Austrian and Hungarian Cartoons of Each Other” címmel szerepel a kötetben. A tanulmány „részletes tartalmi ismertetését itt” olvashatják.

2011. február 16.

Tanulmányi kirándulás
A tavaszi szakmai tanulmányút tervezett időpontja: 2011. április 26-27., úticélunk Budapest. A kirándulásra a hagyományos (4 éves) főiskolai képzés és a kommunikáció-médiatudomány (BA) szak PR és közéleti kommunikáció, valamint a PR sajtókapcsolatok szakirányos hallgatóit várjuk. Jelentkezni - 5000 Ft előleg befizetésével - március 10-ig (a férőhelyek függvényében) lehet a tanszéken.

2011. február 16.

Tanulmányi kirándulás
A tavaszi szakmai tanulmányút tervezett időpontja: 2011. május 2-3., úticélunk Bécs. A kirándulásra a hagyományos (4 éves) főiskolai képzés és a kommunikáció-médiatudomány (BA) szak írott és elektronikus média szakirányos hallgatóit várjuk. Jelentkezni - 5000 Ft előleg befizetésével - március 10-ig (a férőhelyek függvényében) lehet a tanszéken.

2011. február 10.

Változás a levelező konzultációs beosztásban!
Értesítjük hallgatóinkat, hogy a Médiainformatika c. kurzus vonatkozásában az intézményi kommunikátor és a kommunikáció-és médiatudomány (BA) szakot egyaránt érintő órarendi módosítás történt. Kérünk mindenkit, figyelje a Neptunt és honlapunk levelező képzés menüpontját, ahol már a frissített órarendek érhetők el.

2011. február 6.

Idegen nyelvi alapvizsga (frissítve!)
Végzős hallgatóink figyelmébe: a GTK Szakmai Idegen Nyelvi Csoportja az alábbi tudnivalókat teszi közzé az idegen nyelvi alapvizsgával kapcsolatban. További kérdések esetén, kérjük, hogy keressék a Csoport vezetőjét, dr. Tóth Éva docens asszonyt a "totheva (kukac) ektf (pont) hu" emailcímen.

2011. február 2.

A felsőfokú szakképzésben résztvevő, végzős hallgatóink figyelmébe - záróvizsgák!
A Dékáni Hivatal honlapja részletes információkkal szolgál a felsőfokú szakképzés 2011. május-júniusi szakmai záróvizsgái kapcsán. Kérjük az intézményi kommunikátor szakos végzős hallgatóinkat, hogy töltsék ki a jelentkezési lapot. Kérjük, hogy a jelentkezési lap alsó részére írják rá azt az idegen nyelvet, amelyen majd a feleletükhöz tartozó kulcsszavakat meg akarják adni. A 2009-ben kezdő FSZ-s hallgatóknak a moduláris jelentkezési lapot kell kitölteniük!

2011. február 1.

Értelmezéselmélet és stíluselemzés kurzus helye és ideje
Eöry Vilma tanárnő az "Értelmezéselmélet és stíluselemzés" (NBG_KO120G2) kurzust csütörtökönként 11.50-kor tartja majd a B-118-as teremben.

2011. február 1.

Szabadon választható kurzusok érdeklődőknek
"A kommunikációkutatás újabb eredményei II." (NBG_KO195G4) c. kurzus 02-es csoportja (oktató: Zsolt Péter) "Kutatószeminárium II." (NBG_KO202G4) címen indul újra, a 01-es csoport (oktató: Pólya Tamás) pedig "Film and Media Analysis I." (NBG_KO234G3) címen. Az órák időpontja és helye változatlan! Az utóbbi kurzust azoknak ajánjluk, akik az angol szövegolvasást és a társalgást szeretnék gyakorolni, az előbbit pedig azoknak érdemes felvennie, akik a tömegkommunikációs üzenetek (reklámok, hírek) elemzési technikáival szeretnének ismerkedni (magyar nyelven).

2011. január 25.

Hálózati médiakommunikáció kurzus
A tavaszi félévben is indul a "Hálózati médiakommunikáció" (NBP_MI788G2) kurzus, kedden 17.20-tól. Az óra várhatóan az Érsekudvarban lesz, a pontos helyszínt a Neptunon fogjuk feltüntetni.

2011. január 23.

A "Tárgyalástechnika és konfliktuskezelés" kurzust felvett hallgatók figyelmébe!
Értesítjük azokat a kedves hallgatóinkat, akik a 2011. tavaszi félévre felvették a "Tárgyalástechnika és konfliktuskezelés" c. kurzust, hogy a tárgyat a Pszichológia Tanszék a tavaszi szemeszterben az andragógia (BA) szakos hallgatók számára hirdette meg. Mivel a kommunikáció- és médiatudomány szakon eddig nem is létezett ilyen tárgy, és a tanulmányaikat 2009-ben kezdő hallgatóink számára is leghamarabb 2011 szeptemberében lesz esedékes, kérjük, hogy jelentkezzenek le a kurzusról!

2011. január 20.

Gyakornoki program - bevándorlás kapcsán
Ha érdeklődsz a migráció és a média kérdéskörei iránt és szeretnél tapasztalatot szerezni valamelyik vagy mindkét területen, itt a lehetőség, hogy gyakornokként eltölts három hónapot egy vezető szervezetnél! Az Európai Bizottság által finanszírozott "Migránsok a reflektorfényben: Képzés és kapacitásfejlesztés a média képviselői és diákok számára" elnevezésű projekt keretében a Nemzetközi Migrációs Szervezet, Kelet- és Közép-Európai Regionális Irodája (IOM Budapest) és a budapesti Független Médiaközpont (CIJ) négy gyakornokot vesz fel három hónapos időtartamra, havi 500 eurós költségtérítéssel. Hasonló gyakornoki pozíciók még öt további országban találhatók, részletek a www.mits-eu.org honlapon találhatóak. A pályázati felhívás letölthető innen magyarul, illetve angolul innen.
Jelentkezhetnek pályakezdő szakemberek, vagy újságírást/társadalomtudományokat/politikatudományt tanuló, vagy bármely kapcsolódó területen tanulmányokat folytató diákok, akik bevándorlók, vagy bevándorló családból származnak. Azon jelentkezők, akik nem rendelkeznek ilyen háttérrel, de különösen érdeklődnek a migrációs témák iránt, szintén jelentkezhetnek, azonban előnyt élveznek az előző csoportba tartozók!

2011. január 20.

Cikkíró és dokumentumfilm verseny - "Migránsok a Reflektorfényben" Médiadíj
A Nemzetközi Migrációs Szervezet az Európai Bizottsággal együttműködve nemzetközi cikkíró és dokumentumfilm versenyt hirdet egyetemi és főiskolai hallgatók számára (életkor 18-28 év). A pályázati anyagok témája: migránsok, integráció és/vagy kulturális sokszínűség Magyarországon, Csehországban, Lettországban, Litvániában, Romániában vagy Szlovákiában. A pályázat részletei és jelentkezés az alábbi honlapon. A leadási határidő: 2011. április 4.

2011. január 20.

Sportkommunikátor szakos hallgatóink figyelmébe!
A tantárgyfelvétel során jelentkező nehézséget - melyet egy technikai hiba eredményezett - a Tanulmányi- és Információs Központ segítségével ma délután elhárítottuk. A kellemetlenségért elnézésüket kérjük, az intézményi kommunikátor szakos hallgatótársaktól pedig azt, hogy az eleve a sportkommunikátoroknak kiírt kurzusokról mihamarabb jelentkezzenek át a sajátjaikra! Köszönjük!

2011. január 19.

Pályázati lehetőség diákújságíróknak
2011 első félévében Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztét. Ez kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a magyar társadalom többet tudjon meg az Európai Unió működéséről, közelebb érezze az uniós intézményeket és világosabbá váljon, hogy az EU döntései mindannyiunk életét közvetlenül befolyásolják. Az elnökséghez kapcsolódó, a fiatalabb korosztály tájékoztatását elősegítő folyamatba most a felsőoktatásban tanuló egyetemistáknak, főiskolásoknak is lehetőségük van bekapcsolódni. A "Fiatal Európa Szerkesztőség" című pályázatnak köszönhetően a hallgatóknak egyedülálló tapasztalatok megszerzésére nyílik lehetősége.
A pályázat részleteiről itt olvashatnak. A jelentkezési határidő: 2011. január 31.

2011. január 19.

Gyakornoki helyek sportújságíróknak
A Sportime nyomtatott magazin és a sportime.hu című internetes sport oldal gyakornoki programot hirdet két fő részére. Részletek a honlapjukon! A jelentkezési határidő: 2011. január 31.

2011. január 13.

Gyakornoki helyek!
A coMMMunity.hu közösségi portál gyakornoki helyet hirdet kommunikáció és film szakos diákok számára. Aki szeretné megismerni a közösségi újságírást, náluk betekintést nyerhet egy új oldal működésébe és gyakorlatot szerezhet az alkotó folyamat minden területén. A coMMMunity.hu várja a gyakornokjelölteket barátságos és nyugodt légkörű virtuális műhelyében! Jelentkezés rövid motivációs levéllel az "info (kukac) commmunity (pont) hu" e-mail címen lehetséges, a tárgy mezőben "gyakornok" megjelöléssel. A jelentkezés folyamatos.

2011. január 9.

Állás- és gyakornoki pályázat!
Az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. (az Ózdi Városi Televízió működtetője) pályázatot hirdet az EKF Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének nappali és levelező tagozatos diákjai körében teljes munkaidejű állásra, valamint fizetett gyakornoki posztra. A részletek a csatolt pályázati kiírásban találhatók. A pályázat leadásának határideje: 2011. január 17.

2011. január 5.

A 2011. januári záróvizsga JAVÍTOTT beosztása letölthető dátum szerint:

2011. január 5.

A 2011. január 18-i (kedd) szakdolgozatvédés beosztása letölthető az alábbi linkről.

2010. december 25.

Karácsonyi és újévi üdvözlet
Az EKF Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke ezúton is szeretetteljes, szép karácsonyt és sikerekben, örömökben gazdag új évet kíván minden kedves Hallgatójának és e honlap látogatóinak!

2010. december 12.

Találkozási lehetőség holland hallgatókkal!
2010 december 15-én (szerdán) intézményünkbe látogat Főiskolánk ERASMUS partnere, az NHL University of Applied Sciences, Leeuwarden (Noordelijke Hogeschool Leeuwarden) hallgatói delegációja. A 83 hallgatóból és 5 tanárból álló küldöttség célja, hogy nemzetközi kommunikációs workshop formájában ismerkedjenek meg a magyar hallgatókkal és vitassák meg az őket érintő legfontosabb kérdéseket. A holland diákokkal való találkozást azoknak ajánljuk, akik körülbelül középfokon már beszélik az angol nyelvet, és szívesen beszélgetnének külföldiekkel Magyarországól, a magyar kulturális és társadalmi berendezkedésről, a "magyar életről". A workshopok közelebbi témái és helyszínei:
(1) The Nine Collections of an Intercultural Meeting - Magyarország megjelenése a populáris és kortárs kultúrában tárgyak, képek, szövegek formájában (B-épület, Eszterházy Klub);
(2) Language withouth Borders - Határok nélküli kommunikáció, a nyelvi akadályok legyőzése (B-épület, 207-es terem);
(3) European Union and Opportunities for Students - Tanulási lehetőségek az Európai Unióban (Hotel Flóra, Borostyán terem);
(4) Urban movement - Kreativitás és városi valóság (Hotel Flóra, Ében terem);
(5) Pressure Cooker - Az EU elnökség és annak marketingje (Hotel Flóra, Éger terem).
A workshopok ideje december 15., szerda, 11.00-12.30, illetve 14.00-15.30. Mindeegyik workshop nyitott a főiskolai polgárok előtt. A program egri szervezői, a Nemzetközi Kapcsolatok Központja, illetve a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék szeretettel vár minden, a holland vendégekkel ismerkedni és társalogni vágyó érdeklődőt!

2010. december 7.

Kutatásmódszertan, zárthelyi eredmények: nappali tagozat, levelező tagozat. Javítás, pótlás: nappalisoknak december 15-én 8.00 órakor a B-103-ban, levelező tagozaton: december 21-én 10.00 órától a B-305-ben.

2010. november 24.

Az őszi szakmai tanulmányút (2011. november 29-30., Szeged-Szabadka) kapcsán Barna Béla tanár úr összeállított egy néhány oldalas, hasznos információs anyagot. Javasoljuk a résztvevőknek, hogy azt a kirándulás előtt tanulmányozzák, vagy a kirándulásra kinyomtatva magukkal vigyék.

Kérjük, hogy mindenki pontosan érkezzen reggel, mert 1-2 ember miatt nem fog az egész busz várni. Aki még nem fizette ki a teljes utat, az a héten megteheti (5000 + 2500 Ft az utiköltség + 25 Euró a szállás reggelivel, adóval).

2010. november 23.

A Kommunikációs Klub vendége Borókai Gábor november 24-én
2010. november 24-én, szerdán a tanszéki Kommunikációs Klub vendége lesz Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője, volt kormányszóvivő. A beszélgetés helye és ideje: 18.30, "B" épület 103-as terem. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2010. november 21.

Új záróvizsgatételek az alapszakon (BA) 2011 júniusától
A kommunikáció és médiatudomány alapszakon (BA) 2011 júniusától a záróvizsgán új tételsor alapján felelhetnek majd nappali és levelező tagozatos hallgatóink. A tételsor a BA-s kurzusok anyagán alapul, valamivel rövidebb, mint az eddig érvényben lévők, s igyekszik elősegíteni a tananyag szintetizálását, átfogó szemléletét. Az új tételsor a 2008-ban kezdő alapszakos évfolyamoktól felmenően érvényes a nappali és levelező tagozaton egyaránt, de a 2008 szeptembere előtt kezdő évfolyamok hallgatói is választhatják a rájuk érvényes "régi" tételsor helyett. Kérjük, hogy a tételsor alapos tanulmányozása és az egyes tételeknek az elvégzett kurzusaikkal történő összevetése után is fennmaradó tartalmi kérdéseikkel keressék bizalommal a tanszékvezetőt.

2010. november 16.

Markos Kounalakis újságíró előadása Egerben
November 17-én szerdán az egri Amerikai Kuckóval együttműködve Markos Kounalakis amerikai újságírót látjuk vendégül a Tanszék Kommunikációs Klubjában (szinkrontolmácsolással). A neves médiaszakember előadásának címe: "An American Journalist's Journey" (Egy amerikai újságíró pályája). Kounalakis úr karrierje során tekintélyes amerikai médiumok munkatársaként dolgozott, többek között az NBC-nek, a Newsweek hetilapnak, a The Los Angeles Times Magazine-nek, tudósított a berlini fal leomlásáról, a magyarországi rendszerváltásról, és az afganisztáni amerikai hadműveletekről. Nevéhez fűződik a Washington Monthly talpraállítása is, mely lapnak emeritus elnöke és kiadója. Markos Kounalakis a Közép-Európai Egyetem (CEU) "Center for Media and Communication Studies" munkatársa, a budapesti amerikai nagykövetség vezetőjének a férje. Előadására és az azt követő kötetlen beszélgetésre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt szerda délután 16.30-kor a B-103-as teremben (B épület)!

2010. november 15.

Műhelyfoglalkozást szerveztünk újságíróknak és civil szervezeteknek november 10-11-én
A budapesti Független Médiaközpont támogatásával és közreműködésével Tanszékünk 2010. nov. 10-11-én műhelyfoglalkozást szervezett újságíróknak és civil szervezeteknek Multikulturális Magyarország a médiában címmel. A több mint harminc, régióbeli médiaszakember és civil szervezeti munkatárs részvételével zajló beszélgetés- és előadássorozat keretében előadást tartott többek között Dóra Bálint (Nemzetközi Migrációs Szervezet), Fahidi Gergely (HVG), Gargya Marietta (pszichológus), Kállai Ernő (ombudsman, az EKF Kisebbségtudományi Tanszékének vezetője), Lőrincz Marcell (Szubjektív Értékek Alapítvány), Pozderka Ivett (Duna Televízió), Tengely József (Hír TV). A résztvevők az előadásokhoz kapcsolódva kötetlen beszélgetésben vitatták meg az alábbi kérdéseket: Hogyan alakítja a politika, a média és a társadalom közötti viszony a migrációs és integrációs politikát? Mit jelent az etnikai identitás megőrzésének joga? Vajon régi eszmék élednek újra vagy a rasszizmus új formái alakulnak ki? Milyen kihívásokkal szembesül a média és mi a felelőssége abban, ahogyan a migrációs és az etnikai közösségeket ábrázolja? Milyen együttműködés lehetséges újságírók és civil szervezetek között a minél hitelesebb, sokrétűbb tájékoztatás érdekében? A másfél napos, össztársadalmi jelentőségű kérdéseket feszegető rendezvény a Hotel Egerben zajlott.

2010. november 4.

Levelezős hallgatóink figyelmébe - BU / BT épületnevek!
Amint tudják, a levelezős konzultációk egy részét a főiskola gyakorló iskoláiban tartjuk. Az épületek kódolása nemrég változott, a "BU" a korábbi "2-GYAK"-nak felel meg, a "BT" pedig a korábbi "4-GYAK" rövidítésnek. Magyarán: a "2-GYAK" ("BU") a gyakorlóiskola Barkóczy utcai épülete a buszállomással szemben, míg a "4-GYAK" ("BT") a Bartók téri gyakorlóiskola, a Forrás Szabadidőközpont szomszédságában. Reméljük, így könnyebb lesz eligazodniuk az új elnevezések között.

2010. október 20.

IntegrArt Filmverseny: Közös a világunk
A Magyar Reklámszövetség filmversenyt hirdet 18 és 36 év közötti fiataloknak, 5-10 perces kisfilmmel, amelynek témája, mondanivalója kapcsolódik az esélyegyenlőség, akadálymentesség, társadalmi integráció gyakorlatban tapasztalható megnyilvánulásaihoz, problémáihoz, lehetetlenségeihez. Olyan alkotó kedvű fiatalok jelentkezését várjuk, akik vagy maguk élnek valamilyen fogyatékossággal, vagy a filmjük valamely szereplője. Műfaji megkötöttség nincs: a beküldendő anyag lehet videoklip, reklámfilm, riport, életkép, dokumentumfilmet, bármi, ami a fenti témákkal kapcsolatos. Beküldési határidő: 2010. december 15. A részletes pályázati kiírás itt lesz található (a második oldalon).

2010. október 15.

VADEPER filmklub
A kortárs filmek iránt érdeklődő hallgatóink figyelmébe ajánljuk a Vadeper filmklubot, amelynek keretében szerda esténként láthatnak egy-egy érdekes, szép, és elgondolkodtató filmet az Agria Moziban. A belépődíj 500 Ft/alkalom, de lehetőség van bérlet vásárlására is. Az árak és az októberi program letölthető ezen a linken.

2010. október 12.

Diákreklámverseny
A Kreatív szaklap és a Vodafone közösen diákreklámverseny hirdet, a részleteket az érdeklődők ezen a linken olvashatják.

2010. október 5.

A retorika iránt érdeklődők figyelmébe!
A Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda és az Anyanyelváplolók Szövetsége közzétette a tizenkettedik Országos Kossuth Lajos Szónokverseny versenyfelhívását. Az idei téma, melyet a hagyományokhoz hűen egy otthon előre elkészített 6 perces beszédben kell feldolgozni: Hol vannak az együttérzés, a türelem és az önfeladás határai? Jelentkezni levélben, az ELTE BTK Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézetének címén (1088, Budapest, Múzeum krt. 4/A) lehet október 20-ig.

2010. október 3.

DUE Médiatalálkozó - az EU-ra hangolva
A DUE Médiahálózat (korábbi nevén a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete) 2010. október 15-én tartja a "X. Médiatalálkozót" a Budapesti Kommunikációs Főiskolán. A rendezvény fő témája Magyarország uniós elnöksége, a meghívott előadók többek között: dr. Urkuti György, a Külügyminisztérium EU-elnökségi Kommunikációs Főosztályának vezetője, Bakos Piroska, az EU soros elnökség magyarországi szővivője és Simkóné Kis Ágnes, protokoll szakértő (s egyik óraadó tanárunk). A Médiatalálkozón való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezési lap és részletek a DUE honlapján. A jelentkezés határideje: 2010. október 5.

2010. szeptember 30.

Tanulmányi kirándulás
Az őszi szakmai tanulmányút tervezett időpontja: 2010. november 29-30, úticélunk Szeged-Szabadka. A kirándulásra a hagyományos (4 éves) főiskolai képzés és a kommunikáció-médiatudomány (BA) szak elektronikus és írott sajtó szakirányos hallgatóit várjuk. Jelentkezni 5000 Ft előleg befizetésével október 22-ig lehet a tanszéken.

2010. szeptember 28.

Dékáni előadás
2010. szeptember 29-én, 13.40-kor az Érsekudvar fsz. 2-es termében a GTK kar dékánja, dr. Szlávik János a tanszékünk hallgatóinak bemutatkozó előadást tart. Mindenkit szeretettel várunk.

2010. szeptember 28.

Erasmus pályázati felhívás
A Főiskola a 2010/2011-es tanévben is lehetőséget biztosít az Önök számára, hogy tanulmányaik egy részét külföldi partnerintézményekben végezhessék (részvételi feltételek; pályázati űrlap). A jelentkezéseket 2010. október 15-ig lehet eljuttatni Novotny Ádám kari koordinátornak.

Az Erasmus-programban résztvevő, kommunikáció-médiát oktató partnerintézmények:

2010. szeptember 27.

Interaktív líra a könyvtárban
Lélegzetvétel - egy folyóirat szellemi-politikai világa. Ez a címe az interaktív líra következő előadásának, melyen dr. habil. Széchenyi Ágnes, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék főiskolai tanára, a Válasz című folyóirat avatott kutatója beszél a Válasz történetéről, tárja a hallgatóság elé a népi írók tevékenységét, szellemiségét. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Kepes György Szakkollégium rendezvényén a Bródy Sándor Könyvtár Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményében, szeptember 28-án (kedden) 17.30-tól.

2010. szeptember 25.

Újságíró gyakornoki állás
A most szeptemberben indult felsőoktatási közösségi és hírportál, a MohaOnline (Mindent az Oktatásról Hallgatóknak) angol nyelvtudással és saját notebookkal rendelkező, online újságírás iránt érdeklődő fiatalokat keres. Elfoglaltság: rugalmas időbeosztással minimum heti 12 óra, azon felül akár otthonról is végezhető a munka. Érdeklődni, jelentkezni Lebhardt Olivérnél a 06 (1) 489-88-24-es számon vagy a lebhardt.oliver@geomedia.hu címen lehet.

2010. szeptember 24.

Köztársasági Ösztöndíj 2010
Szeptember 22-én Dr. Lőrinczné Thiel Katalin, oktatási rektorhelyettes és Kalóné Szűcs Erzsébet, a TIK főigazgatója ünnepélyes keretek között adták át a Főiskola Köztársasági Ösztöndíjat nyert hallgatóinak kijáró okleveleket. Nagy örömünkre szolgál, hogy az ösztöndíjra sikeresen pályázók között találjuk Kukovecz Helgát, tanszékünk kommunikáció- és médiatudomány szakos nappalis hallgatóját, akinek ezúton is szívből gratulálunk! Kívánjuk, hogy az ő teljesítménye legyen ösztönző, kiemelkedő tanulmányi eredménye pedig példa minden diákunk számára.

2010. szeptember 23.

Változás a levelezős órarendben
Oktatóink szakmai elfoglaltságai nyomán kis mértékben módosult a levelezős konzultációs beosztás. Az október 15-ét követő időszakra szóló változások az alábbi évfolyamok (szakirányok) órarendjeit érintik:

2010. szeptember 23.

A Dokumentumműsorok előállítása című levelezős kurzus első konzultációja 2010. szeptember 25-én 8.30 órától az A-327-ben lesz.

2010. szeptember 22.

Szathmári Judit Angol I. órája ma este 17.20-tól elmarad. A tanárnő megértésüket kéri, és neptunüzenetben küld feladatot az óra pótlására.

2010. szeptember 20.

Közlemény
Szeptember 18-án a főiskola hálózati infrastruktúrájában történt egy meghibásodás, ami egyes alkalmazások részleges vagy teljes leállását okozta. Hétfő reggelig a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék honlapja is elérhetetlen volt, melyért ezúton is elnézést kérünk. Tájékoztatásul közöljük továbbá, hogy sokaknál egy tanszékünkön kívül álló tévedés eredményezte azt, hogy a neptun a tervezettnél korábban, már szeptember 18-án lezárt. Kérjük diákjainkat, akiknek még felvételre váró tárgyuk van, hogy szeptember 23-án délig jelentkezzenek nálunk a medianeptun (kukac) gmail (pont) com e-mailen. A levélbe foglalják bele a felvenni kívánt tanegység nevét, pontos tantárgyi kódját és kurzusszámát, továbbá küldjék el számunkra neptun-azonosítójukat. Köszönjük! Segítséget nyújtani azon órák felvételében tudunk, melyeket nem társtanszékeink (Filozófia, Politológia, Pszichológia, stb.) gondoznak.

2010. szeptember 18.

2011-ben szakmai vizsgázó, Kommunikátor szakos Hallgatóink!
Értesítjük Önöket, hogy a záródolgozati témabejelentők leadásának határideje 2010 október 1-je. Az intézményi kommunikátor szak képesítési követelményeit meghatározó rendelet értelmében ezt három témakörben készíthetik el, melynek témavezetője a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék, vagy a Főiskola képzésében közreműködő oktatója lehet (külső, intézményen/képzésen kívül álló segítő nem). Szíves figyelmükbe ajánljuk, hogy konzulenseik egy konkrét termékre/cégre/szervezetre vonatkozó javaslatot várnak, tehát a témabejelentő lapon nem elegendő pusztán a választott témakört, illetve annak számát megjelölni.

2010. szeptember 16.

Fórum nyílt az elsőéves BA-s levelező tagozatosoknak
A kommunikáció- és médiatudomány alapszakos levelezős hallgatók számára internetes fórum nyílt az alábbi helyen. A hasznos eszmecserehelyet Petró Balázs hallgatónk hozta létre, köszönet érte!

2010. szeptember 16.

Reklámfilmpályázat diákoknak
A Superbrands Magyarország reklámfilm pályázatot hirdet "Szuper márkáim világa - az én márkavilágom" címmel. Pályázni önállóan vagy legfeljebb három fős csoportban készített munkával lehet, részletek a www.superbrands.hu/palyazat honlapon. Beküldési határidő: 2010. október 31.

2010. szeptember 16.

Felvételi a Kepes György Szakkollégiumba
A Kepes György Szakkollégium felvételt hirdet tehetséges hallgatók számára. A Szakkollégiumban a diákok öntevékeny módon olyan programokat szerveznek, melyek a szakmai és az általános értelmiségi életre készítik fel őket (önismereti, kommunikációs, konfliktuskezelő tréningek, közéleti vitakurzusok, szakmai előadások jeles tudósokkal, értelmiségiekkel, kapcsolatelvétel más intézmények kutatóival, közösségépítő tevékenységek, kulturális programokon való részvétel, stb.). A Szakkollégiumban a munka három tagozatban folyik, melyek leképezik a főiskola karait és szakjait. Így minden hallgató megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő műhelyt. A tagozatok: Természet- és Környezettudományi Tagozat, Nevelés- és Társadalomtudományi Tagozat, Művészeti és Kultúratudományi Tagozat. A felvételi időpontja: 2010. szeptember 29. Bővebb információ a Szakkollégium honlapján lesz található!

2010. szeptember 16.

Az elektronikus újságírás technikai alapjai című levelezős kurzus első konzultációja 2010. szeptember 17-én 8.30 órától az A-327-ben lesz.

2010. szeptember 15.

Tanszéki tájékoztató levelezősöknek
Szeretettel várunk minden kedves, elsőéves levelezős hallgatót a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék rövid bemutatkozájára,közvetlenül az első konzultációt megelőzően. Az előadáson szó esik a kommunikáció- és médiatudomány (BA) szak lehetséges tanulmányi irányairól és a képzés szerkezetéről így megjelenésükre feltétlenül számítunk. Találkozzunk 2010 szeptember 18-án, 9.30 órakor a B-épület 121-es termében.

2010. szeptember 14.

Oktatónk konferencián
A komáromi Selye János Egyetem második alkalommal rendezett tudományos konferenciát Társadalmi jelenségek és változások címmel szeptember 6-7-én, melyen tanszékünket dr. Buzinkay Géza főiskolai tanár képviselte. A tanár úr a születő és elhaló sztereotípiákkal foglalkozó interdiszciplináris szekcióban Sztereotípia és politika. Az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásának tükre a karikatúrákban címmel tartott előadást, és az egyik szekcióülést vezette.

2010. szeptember 13.

Az I. évfolyam, intézményi- és sportkommunikátor szakos hallgatók figyelmébe!
Tájékoztatásul közöljük, hogy a keddenként 11.50 órakor kezdődő Sajtónyelv előadás az F.fsz.EA teremből átkerült az Érsekudvar 2. sz. termébe. Az Érsekudvar a sétáló főutcán haladva, a Dobos Cukrászdával szemben nyílik. (térképlink)

2010. szeptember 13.

Az I. évfolyam, sportkommunikátor szakos hallgatók figyelmébe!
A szerdán 10.00 órakor kezdődő Sporttörténet előadás az E-épület második emeletén, az 50-es számú tanszéki szobában lesz a félév során végig.

2010. szeptember 10.

A II. évfolyam, intézményi kommunikátor szakos hallgatók figyelmébe!
A Gazdaságtudományi Intézet módosította a Pályázatírás gyakorlata és az Ügyintézői ismeretek című kurzusok órarendi helyét és időpontját. A változásokkal frissített órarend elérhető ide kattintva . A kényszerű módosítással okozott kényelmetlenségért tanszékünk külön is a megértésüket kéri!

2010. szeptember 10.

Többen is érdeklődnek a Bevezetés a szociológiába c. tanegység "02"-es kurzusának órarendi időpontja felől. Tájékoztatásul közöljük, hogy a kérdésben a tárgyat oktató Politológia Tanszék válaszára várunk. Amint megérkezik, azt honlapunkon közzé tesszük.

2010. szeptember 6.

Tanszéki bemutatkozás (tanévkezdéssel kapcsolatos információk, ismerkedés)
Ezúton ajánljuk minden leendő hallgatónk kedves figyelmébe a Tanszék által szervezett - a képzés szerkezetét és a lehetséges tanulmányi irányokat is bemutató - tájékoztató előadásokat:

Megjelenésükre feltétlenül számítunk!

2010. szeptember 4.

Kedves elsőéves nappalis Hallgatónk! (a linkeket javítottuk!)
Mint arról a Tanulmányi és Információs Központ tájékoztatójából bizonyára értesült, intézményünkben a tanulmányi teljesítmények nyilvántartása illetve a tanegységek felvétele a Neptun számítógépes rendszeren keresztül zajlik. Az alábbiakban néhány fontos információ közzétételével a zavartalan félévkezdést igyekszünk elősegíteni:

A kommunikáció- és médiatudomány (BA) szakon tanulók figyelmébe:

Együttműködésüket ezúton is köszönve, tanulmányaikhoz sok sikert kívánnak a Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék munkatársai.

2010. szeptember 3.

Mobilvideó-verseny
A III. Smarter Cities videópályázat témája a mindennapi városi élet problémái, melyeket maximum 2 perces felvételen, mobiltelefonnal vagy webkamerával (tehát profi-eszközök mellőzésével) lehet megörökíteni. A szeptember 19-én záruló versenyről bővebben az IBM Facebook oldalán.

2010. szeptember 1.

Újságíró gyakornoki program
Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft, az educatio.hu és a felvi.hu portálok üzemeltetője újságíró gyakornoki pozícióra keres másod-, illetve harmadéves kommunikáció- és médiatudomány szakos egyetemi, főiskolai hallgatókat. Részletek itt, jelentkezés fényképes önéletrajzzal a szerkesztoseg@felvi.hu e-mail címen folyamatosan.

2010. szeptember 1.

Frissítettük a nappali tagozatos órarendeket és a levelező tagozatos konzultációs beosztásokat.

2010. augusztus 30.

Amire a tantárgyfelvétel során érdemes figyelemmel lenni...
A napokban számos érdeklődő levelet kaptunk az őszi félévre történő tárgyjelentkezések kapcsán. A többeket is érintő kérdésekre az alábbiakban adunk választ:

A hagyományos, 4 éves képzésben tanulók számára fontos információ:

2010. augusztus 27.

Felhívjuk a kommunikáció- és médiatudomány 50 kredites modulját 2010 szeptemberében kezdő hallgatóink figyelmét, hogy a modul tanegységlistája módosult a Tanulmányi tájékoztató CD-n közzétetthez képest. Az új tanegységlista és a féléves órarend letölthető innen.

2010. augusztus 25.

A III. évfolyam, nappalis, írott sajtó szakirányos hallgatók figyelmébe!
Tanulmányaik ideális ütemezését elősegítendő újabb kurzus indult Belpolitikai újságírás címmel. Már lehet jelentkezni rá a Neptunon az NBG_KO113G3 kódon.

2010. augusztus 24.

Kérjük hallgatóinkat, hogy a Neptunon az ún. kosaras (azaz nem KO-kódú) tárgyaknál a kommunikáció- és médiatudomány szaknak kiírt kurzusokat vegyék fel. Továbbá mindazon tanegységeknél, ahol évfolyamonkénti bontásban találnak csoportokat, ott kizárólag a saját évfolyamuknak szóló órára jelentkezzenek be! Csak így tudjuk biztosítani, hogy az órarendjükben ne legyenek ütközések. Köszönjük az együttműködésüket!

2010. augusztus 23.

Változás a nappalis órarendben!
Értesítjük hallgatóinkat, hogy a napokban több, a kommunikátor (FSZ) és a kommunikáció-és médiatudomány (BA) szakot egyaránt érintő órarendi módosítás történt. A frissített órarendek elérhetők ide kattintva.

2010. augusztus 13.

Kurzusjelentkezés a Neptunon!
Előzetes tantárgyfelvétel: nappali tagozaton augusztus 23-án 10 órától augusztus 31-én 24 óráig; levelező képzésben augusztus 24-én 10 órától augusztus 31-én 24 óráig. A tárgyakat véglegesíteni szeptember 6-án 10 órától szeptember 19-én 24 óráig lehet mindkét tagozaton.

2010. augusztus 13.

Felkerültek a honlapra a nappali tagozatos órarendek, és a levelező tagozatos konzultációs beosztások.

2010. augusztus 9.

Többféle szakmai gyakorlat - szoros jelentkezési határidővel!
2010. augusztus 15-ig lehet jelentkezni a Kitekintő külpolitikai portál gyakornoki programjába, ahová a külföldi események és a külpolitika iránt érdeklődőket várnak.
Augusztus 13-i határidővel szintén gyakornokokat keres a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület: PR gyakornokot, két önkéntes program mellé programasszisztenseket, debreceni irodai asszisztenst és egy tehetségkutató program mellé gyakornokot.

2010. augusztus 6.

Tájékoztató a 4 éves képzés megszűnésével kapcsolatban
Felhívjuk a hagyományos főiskolai (4 éves, ún. szakpáros) képzésben tanulók figyelmét, hogy a Felsőoktatási Törvény ide vonatkozózó rendelkezése értelmében a kommunikáció szakos képzés 2011. június 30-án megszűnik. Ez azt jelenti, hogy a soron következő, 2010/2011-es tanév során abszolutóriumot kell szerezniük, azaz eleget kell tenni az adott évfolyamon érvényes tanegységlista tantárgyi és egyéb más tanulmányi követelményeinek (szakmai gyakorlat, szakmai tanulmányi kirándulás). A szakdolgozatvédést és a záróvizsgát a későbbiekben is megejthetik, a tanulmányaikat azonban a fent említett határidőig le kell zárniuk. Amennyiben elmaradt tanegységük van, és azt csak vizsgaként vagy egyéni felkészüléssel az őszi félévben teljesítenék, kérjük augusztus 24-ig jelentkezzenek a tanszéki e-mailen .

2010. augusztus 3.

Pótfelvételi lehetőségek
Az Eszterházy Károly Főiskola a 2010/2011-es tanév pótfelvételi eljárásában három olyan szakot is kínál, melyet tanszékünk gondoz. A költségtérítéses képzésekre jelentkezni - hagyományos illetve elektronikus úton - 2010. augusztus 10-ig lehet. A Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2010 - Pótfelvételi c. kiadvány és a felvételi eljárással kapcsolatos összes információ a felvi.hu oldalon található meg. A pótfelvételi eljárásban induló szakok az alábbiak:

2010. augusztus 2.

Felvételi ponthatárok
Július 22-én meghúzták a 2010/2011-es tanév felvételi ponthatárait. A kommunikáció és médiatudomány (BA) továbbra is a kar egyik legnépszerűbb alapszakja, de nappali tagozaton felsőfokú szakképzésben (intézményi kommunikátor, sportkommunikátor) is szép számmal fogadunk elsőéveseket. Az általunk gondozott képzések ponthatárai az alábbiak szerint alakultak:

Minden leendő hallgatónknak szívből gratulálunk, és ajánljuk figyelmükbe jelen weboldalt, ahol aktuális tanulmányi információkat találnak.

2010. június 28.

Tanszékünk június 30-án jegybeírási napot tart, az oktatók a következő időpontokban érhetők el:

2010. június 16.

Szakmai látogatás Brüsszelbe - fiatal újságíróknak
Az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási 2010. július 12 - 14. (hétfő - szerda) között sajtószemináriumot szervez Brüsszelben. A szemináriumra olyan média szakos hallgatókat hívnak meg, akik már szereztek gyakorlatot műsorok készítésében a Főiskola valamely médiaorgánumánál (újság/rádió/televízió). A programon résztvevők ellátogatnak az Európai Parlamentbe, megismerkednek annak működésével és körbejárják, hogy az EP központi sajtószolgálata hogyan és milyen anyagokkal segíti az újságírók munkáját. A szeminárium további részében a hallgatók európai parlamenti képviselőkkel találkoznak és felkeresik az Európai Bizottságot is.
A szemináriumra a Főiskoláról 1-3 fő hallgatót tudnak ez alkalommal fogadni. A szeminárium tervezett időpontja: 2010. július 12 - 14. (hétfő - szerda). Indulás hétfőn a délelőtti brüsszeli repülőgép járattal, érkezés szerdán a kora esti járattal. A kiutazást, a reptéri transzfereket, a szállodai tartózkodást az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodája biztosítja a résztvevők számára. A további étkezések költségét (ebéd és vacsora) a kiutazó hallgatók sajár maguknak állják.
Aki részt venne a szemináriumon, kérjük, jelezze a szándékát a Tanszéken Lóth Gabriellánál! Jelentkezési határidő: június 18., dél.

2010. június 3.

Tanszéki konferencia - A digitális korszak kommunikációelmélete
A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék 2010. június 4-én és 5-én műhelybeszélgetést és konferenciát rendez "A digitális korszak kommunikációelmélete - Az új média használata és társadalmi hatásai" címmel. Az összejövetel programja itt olvasható. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2010. június 12.

A szakdolgozatvédés beosztása 2010. június 8-9-re.

2010. május 17.

A 2010. júniusi záróvizsga beosztása letölthető dátum szerint:

2010. május 12.

Lélegzetvétel - Széchenyi Ágnes könyvének bemutatója
Tisztelettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék oktatója, Széchenyi Ágnes legújabb kötetének, a Lélegzetvétel - VÁLASZ 1946-1949 c. sajtótörténeti monográfia budapesti bemutatójára. A könyvet Lator László költő, műfordító és Gyarmati György történész mutatja be a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2010. május 17-én, hétfőn, 17 órakor. A bemutatót az Argumentum Kiadó, az MTA Irodalomtudományi Intézete és a Petőfi Irodalmi Múzeum közösen szervezi.

2010. április 26.

Iszlám Művészet - Martin József könyvének bemutatója
2010. április 28-án a Mundus Kiadó gondozásában nemrég megjelent Iszlám Művészet c. művészeti album bemutatójára várunk minden kedves érdeklődőt. A tanár úr által összeállított, rendkívül gazdagon illusztrált kötetet (Unger Ödön gyűjteménye a Manor House-ban) Homa János (újságíró, Eger MJV Kulturális Bizottságának elnöke) és M. Soós Tamás (orientalista) méltatja. A könyvbemutatóra 18 órától az Eszterházy Klubban (EKF, B-épület, V. emelet) kerül sor.

2010. április 16.

Az április 21-22-i tanulmányút részletes szakmai programját itt lehet elolvasni. A szállásdíj a svédasztalos reggelit tartalmazza; a Hotel Touring azonban más szolgáltatásokat (bár, étterem) is kínál. Kérjük azokat a hallgatókat, akik a csoporthoz a fővárosban nem a Szépművészeti Múzeumnál csatlakoznak, hogy 9.50-kor legyenek a programban megadott címen.

2010. április 15.

(Szép)irodalom a sajtóban (konferencia)!
Tanszékünk 2010. április 16-án tudományos konferenciát tart a (Szép)irodalom a sajtóban. A (hírlapi) tárca címmel, melyen minden kedves érdeklődőt örömmel látunk. A konferencia meghívója elérhető innen (.pdf).

2010. április 15.

III. évfolyamos levelezős hallgatók figyelmébe!
A kommunikáció kultúraelméleti alapjai című előadás 2010. április 17-én 8.30 helyett 10.00 órakor kezdődik. A helyszín változatlan, C-208.

2010. április 13.

2010 júniusában záróvizsgázók! A szakdolgozatok leadási határideje 2010. április 15. A diplomamunkákat - a korábban kialakult gyakorlatnak megfelelően - a dolgozatot tartalmazó CD-melléklettel, egy példányban, bőrkötésben kell előbb a TIK-ben bemutatni, majd a tanszéki titkárságon leadni. Záróvizsgára jelentkezni a szakdolgozat bemutatása alkalmával is lehet, áprils 15-e után azonban a TIK nem fogad el jelentkezést.

2010. április 13.

GTK Ismeretterjesztő Szimpózium
A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Tudományos Diákköre 2010. április 13-án rendezi a 2010/2011-es OTDK Ismeretterjesztő szimpóziumát, melyre 15 óra 30 perctől kerül sor a B épület 120-as előadójában. A rendezvényen tanszékünk hallgatói is bemutatják pályamunkáikat:

A program a TÁMOP-4.1.1/08/1-2009-0013 projekt, Tehetséggondozás keretein belül valósul meg.

2010. március 30.

Oktatónk könyve - Martin József Berlinben
A Mundus Kiadó gondozásában megjelent az Unger Ödön világhírű gyűjteményét bemutató Iszlám Művészet c. művészeti album, amelynek szöveges részét Martin József írta és állította össze. A gazdagon illusztrált kötetet, a gyűjtemény válogatott darabjait felvonultató kiállítás hivatalos megnyitójával egy időben, március 17-én Berlinben, a Pergamon Múzeum könyvesboltjában átvették árusításra. Az Unger-gyűjtemény (nemzetközileg ismert nevén: Keir Collection) a világ egyik legkiemelkedőbb és legismertebb iszlám művészeti magánkollekciója.

2010. március 23.

Kommunikációs Klub - "Tudósító voltam Párizsban és Brüsszelben"
S. Tóth László, az MTI külpolitikai szerkesztőségének vezetője lesz a Kommunikációs Klub következő vendége. A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék és a Kepes György Szakkollégium vendége Tudósító voltam Párizsban és Brüsszelben c. előadásában beszél majd külföldi tudósítói élményeiről és a Magyar Távirati Irodánál végzett munkájáról is március 24-én (szerdán) 18.30-tól, a B épület 122-es termében. A moderátorok Csehi Dorina és Magyar Krisztián, kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatók lesznek. A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!

2010. március 22.

A tavaszi szakmai tanulmányút (2010. március 29-30., Debrecen-Nagyvárad) kapcsán Barna Béla tanár úr állított össze egy néhány oldalas, hasznos információs anyagot. Javasoljuk a résztvevőknek, hogy azt a kirándulás előtt tanulmányozzák, vagy a kirándulásra kinyomtatva magukkal vigyék.

2010. március 14.

Oktatónk kitüntetése - Martin József rangos nemzetközi díjat kapott
Nagy örömmel és büszkeséggel tudatjuk, hogy a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék főiskolai tanára és korábbi tanszékvezetője, Martin József öt görög újságíró mellett az Európai Újságírók Szövetségének (EÚSZ) díjában részesült. Martin tanár úr Athénban, március 5-én vette át az 1993-ban elhunyt, kiemelkedő görög újságíróról elnevezett Konstantinosz Kalligasz-díjat. A díj indoklás kiemeli Martin József több évtizedes "kitartó küzdelmét az európai integráció előmozdítására és újságírói munkájának magas színvonalát". Az elismerést az EÚSZ Végrehajtó Bizottságának athéni ünnepi ülésén a díjat támogató Görög Nemzeti Bank elnöke, Vaszilisz Rapanosz egyetemi tanár adta át. A díjat 1996 óta évről évre a görög sajtó néhány munkatársa, valamint az Európai Unió másik tagállamának egy-egy neves újságírója kapja. Martin tanár úr a díj átvételét követően egy szakmai konferencia keretében az újságírás jövőjéről tartott előadást angol nyelven, A jövő újságírása címmel.
Martin József jelenleg a Vasárnapi Hírek című hetilap szerkesztője, az EÚSZ Magyar Tagozatának vezetője, újságírói pályáját a Magyar Nemzetnél kezdte. 1982-től négy éven át dolgozott a lap moszkvai tudósítójaként. 1990-ben a Magyar Nemzet főszerkesztője volt, 1995-96-ban a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyetteseként dolgozott. Több szakmai elismerés mellett 1998-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét. A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék nevében szívből gratulálunk Tanár Úrnak és Szerkesztő Úrnak a rangos nemzetközi elismerésért!

2010. március 3.

III. évfolyamos levelezős hallgatóknak Széchenyi Ágnes tanárnő üzenete a Társadalomkritika a publicisztikában c. konzultációhoz:
Kedves Hallgatóim! Örömmel írom, hogy a gyógyulás útjára léptem és pénteken, március 5-én LESZ ÓRA. Találkozunk 10 órakor a B-201-es teremben. Szeretettel várok mindenkit és kérem, hozzanak magukkal egy eheti (csütörtökön illetve pénteken, az óra előtti napon és az óra napján megjelenő) Élet és Irodalmat, Heti Választ, 168 Órát és Magyar Narancsot!
Széchenyi Ágnes

2010. március 3.

A tavaszi szakmai tanulmányút tervezett időpontja: 2010. április 21-22., úticélunk Budapest. A kirándulásra a hagyományos (4 éves) főiskolai képzés és a kommunikáció-médiatudomány BA szak PR és sajtókapcsolatok szakirányos hallgatóit várjuk. Jelentkezni az előleg befizetésével április 3-ig lehet a Tanszéken. Az előleg a szállást igénylőknek 6.000 Ft, a többieknek 3000 Ft.

2010. február 27.

Kommunikációs Klub - Hajdú B. István és Méhes Gábor
2010. március 2-án (17.00, B épület, Nagyelőadó) Hajdú B. István és Méhes Gábor lesz a Kommunikációs Klub vendége, a Tanszék és a HÖK közös szervezésében. A két sportriporter hazánk két kiemelkedő sportkommentátora. Hajdú B. István a hazai BL közvetítések tudósítója, emellett jelenleg a Viasat3 csatornán a legerősebb európai kézilabda-kupaküzdelmeket kommentálja, de részt vállalt az MTV olimpiai közvetítéseiben is. Méhes Gábor a TV2 mellett a Sport TV alkalmazottja, ahol labdarúgó-, kézilabda-, kosárlabda- és vízilabda-mérkőzéseket tudósít. A beszélgetés során pályafutásuk fontosabb állomásait, valamint a legjobb, legérdekesebb és legviccesebb történeteit elevenítik majd fel, amelyeket Európa és a világ legkülönbözőbb helyein átéltek. A moderátorok Fenyves Balázs és Józsa Gábor, I. évfolyamos kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatók lesznek. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

2010. február 25.

A tavaszi szakmai tanulmányút tervezett időpontja: 2010. március 29-30., úticélunk Debrecen-Nagyvárad. A kirándulásra a hagyományos (4 éves) főiskolai képzés és a kommunikáció-médiatudomány BA szak elektronikus és írott sajtó szakirányos hallgatóit várjuk. Jelentkezni 7000 Ft előleg befizetésével március 8-ig lehet a Tanszéken.

2010. január 26.

A 2010 tavaszi "Kutatószeminárium I." teljesítési feltételeiről
Frissítés (2010. febr. 2.): A kurzus betelt, a létszámon sajnos már nem tudunk emelni!
Az "NBG_KO200G4" kódjelű kutatószemináriumra olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik szeretnének részt venni egy 2010. február végétől május végéig tervezett, egri középiskolások Nintendo Wii-használatát érintő kutatásban. A főiskolások feladata az lenne, hogy a 12 hetes vizsgálat alatt minden hét egy-egy délutánján (hétköznap) kb. 2.5 óra hosszan felelősségteljesen felügyeljék a Wiivel játszó középiskolásokat egy egri iskolában, és a helyszínen segédkezzenek az adatfelvételben. Így a kurzus egy-egy hallgatója hetente csak egy napon segítené a vizsgálatot, és ezzel teljesítené a tárgyat. Megfelelően sok jelentkező esetén a hallgatók a 12 hetes időszaknak csak a töredéke alatt vennének részt a felügyeletben. A részvétel speciális számítógépes ismereteket nem igényel, rendszeres megjelenést viszont igen. A vizsgálatról további információkkal Dr. Pólya Tamás tanszékvezető úr áll rendelkezésükre a "tompolya (kukac) gmail (pont) com" e-mailen.

2010. január 25.

Azok kedves figyelmébe, akik létszámemelést kérnek vizsgáknál vagy kurzusoknál!
Kérjük tisztelt Hallgatóinkat, hogy amikor létszámemelést kérnek egy-egy vizsga vagy kurzus kapcsán, akkor a levelükben legyenek szívesek feltüntetni a nevüket, tagozatukat (nappalis, levelezős), a Neptun-kódjukat, valamint a vizsga pontos dátumát és a tárgyát, illetve a megfelelő kurzus pontos kódját. Ezek ismeretében sokkal hamarabb tudunk segíteni a problémán. Kérjük tisztelettel azt is, hogy minden igényelt vizsga-, illetve kurzushely esetében először legyenek szívesek a Neptunt ellenőrizni! Előfordul, hogy olyan vizsgához/kurzushoz kérnek létszámemelést, amelyiknél még van hely a Neptun szerint. A megértésüket és közreműködésüket előre is nagyon köszönjük!

2010. január 12.

A véglegesített szakdolgozatvédés időbeosztása 2010. január 18-20-ra.
A januári véglegesített szakdolgozatvédés időbeosztása letölthető az alábbi linkről (.zip fájl).

2010. január 12.

A záróvizsgák véglegesített időbeosztása 2009. január 18-20-ra.
A januári véglegesített záróvizsgák időbeosztása letölthető az alábbi linkről (.zip fájl).

2009. december 27.

A záróvizsgák időbeosztása 2009. január 18-20-ra.
A januári záróvizsgák időbeosztása letölthető az alábbi linkről (.zip fájl).

2009. december 26.

A szakdolgozatvédés időbeosztása 2009. január 18-20-ra.
A januári szakdolgozatvédés időbeosztása letölthető az alábbi linkről (.zip fájl).

2009. december 25.

Karácsonyi jókívánságok
Minden kedves hallgatónknak és látogatónknak békés, örömteli Karácsonyt, valamint sikerekben és szeretetben gazdag új évet kívánunk!
A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék munkatársai

2009. december 17.

Oktatónk konferencián
Herzog Csilla oktatónk 2009. december 9-én meghívott előadással szerepelt a Békés Megyei Tudásház és Könyvtárban rendezett "Tudással a jövőért" c. tudományos tanácskozáson. "Hihetünk-e a tömegkommunikációnak? A média és a tudományos ismeretterjesztés jelene és jövője" című előadása a tudományos ismeretterjesztés fontosságára hívta fel a figyelmet.

2009. december 10.

Dr. Buzinkay Géza legújabb kötete
A Hírharang, vezércikk, szenzációs riport c. könyv bemutatója 2009. december 15-én 16.30-tól lesz a budapesti Litea Könyv- és Teaszalonban (I. ker. Hess András tér 4.). A Buzinkay Géza szerkesztésében és tanulmányával megjelent kötetet bemutatja: Pomogáts Béla Széchenyi-díjas kritikus, irodalomtörténész; közreműködik: Simon Aladár előadóművész. A tanár úr minden érdeklődőt szeretettel vár.

2009. december 7.

Kutatásmódszertan, zárthelyi eredmények: nappali tagozat, levelező tagozat tagozat. Javítás, pótlás: nappalisoknak december 10-én az óra időpontjában, levelező tagozaton: december 12-én 10.00 órától a B-Kiselőadóban.

2009. december 4.

Tudományos köteteink online
A nyomtatott sajtó története és a műfajelmélet iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk azokat a konferenciaköteteket, amelyeket oktatóink a Líceum Kiadó az EKF Tudományos Közleményei sorozatában jelentettek meg az alábbi témákban: a magyar újságíró múltja és jelene; a médiahír mint rítus; az interjú mint sajtóműfaj. Mindhárom, az Andok Mónika, Buzinkay Géza, illetve Martin József által szerkesztett kötet teljes tartalma letölthető a tanszék Kiadványaink rovatából.

2009. december 2.

Nyílt nap az Eszterházy Károly Főiskolán
December elsején nyílt napot tartottak a Főiskola tanszékei, köztük a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék is. Az érdeklődőknek munkatársaink elmondták, hogy miért érdemes a kommunikáció és médiatudományi alapszakot választani azoknak a közelebb vagy távolabb élő középiskolásoknak, akik szeretnének szakembereivé válni a modern médiának és a XXI. századi kommunikációs technikáknak. Akik nem tudtak eljönni a nyílt napra, azok figyelmébe ajánljuk a honlapunkon található leírást a szakjainkról és a tanszékről, az egykori hallgatóinkat soroló büszekségtablót, illetve a kommunikáció és médiaszakos hallgatók által szerkesztett főiskolai lapot, a Líceumi Palettát.
Esetleges további kérdéseikkel forduljanak bizalommal a tanszék adminisztrátorához, Lóth Gabriellához a baloldalt jelzett elérhetőségeken!

2009. december 2.

Oktatónk konferencián
Pólya Tamás tanszékvezető egyetemi docens a brünni (Brno) Cyberspace 09 - 7th International Conference elnevezésű nemzetközi konferencián vett részt november 20-21-én Csehországban. A konferenciát a Masaryk Egyetem Társadalomtudományi és Jogtudományi Kara közösen rendezte kommunikációs szakemberek és társadalomkutatók számára. Pólya Tamás angol nyelvű előadása a 2D avatarok és az emotikonok használatának különbségeivel foglalkozott kommunikációelméleti szempontból, összevetve a közvetlen verbális és nemverbális kommunikáció formáit az online kommunikáció nyújtotta lehetőségekkel. A konferencián főként közép-európai kutatók mutatták be eredményeiket az új média (internet, videojátékok, digitális életmód) társadalmi hatásait illetően.

2009. december 1.

Oktatónk konferencián
Herzog Csilla és Dr. Vargáné Vizi Csilla tematikus előadásokkal vettek részt a Neveléstudomány - Integritás és integrálhatóság című, IX. Országos Neveléstudományi Konferencián, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia Neveléstudományi Bizottsága rendezett 2009. november 19-21. között, Veszprémben a Pannon Egyetemen. A konferencia előzetes bírálati rendszerű, az előadásokat a konferencia szervezői a tudományos nívó alapján választják ki a jelentkezők közül. Herzog Csilla oktatónk e rendezvényen A médiaoktatás hazai gyakorlatának vizsgálata címmel tartott önálló előadást, illetve Dr. Vargáné Vizi Csilla drámapedagógussal - a tanszék óraadójával - A 14-18 éves korosztály médiaműveltség vizsgálata fókuszcsoportos technikával és drámapedagógiai módszerrel kutatás eredményeit mutatta be.

2009. november 28.

Az EKF december 1-jén rendezi a 2010/2011-es tanév felvételi időszakának első nyílt napját. A főépület (Eszterházy tér 1.) I. emeleti folyosóján már 9 órától várjuk a kommunikácó- és médiatudomány (BA), az intézményi kommunikátor, a sajtótechnikus, az idegennyelvi kommunikátor és a sportkommunikátor szakok iránt érdeklődőket.

2009. november 26.

A Corvina Kiadó gondozásában megjelent a Buzinkay Géza szerkesztette Hírharang, vezércikk, szenzációs riport c. antológia, melyet ezúton ajánlunk minden kedves olvasónk figyelmébe!

2009. november 23.

Kommunikációs Klub - helyszín és időpont
Kovács Zoltán előadása november 25-én (szerdán) 17.30-tól a B-épület 121-es termében lesz.

2009. november 20.

Megjelent a Líceumi Paletta novemberi második száma. Benne: Interjú dr. Liptai Kálmánnal, a TTK dékánjával és Berki Krisztiánnal, az EKF testnevelő tanár szakos hallgatójával; tudósítások, beszámolók a főiskolán zajló eseményekről; színikritika: Csörgess meg!; körkérdés.
Keressé(te)k az immár kéthetente megjelenő Palettát a szokásos terjesztési pontokon és az A, B-épületek újságtartó állványain!

2009. november 19.

Ismételten kérjük, azokat a tanulmányaikat 2005-ben vagy az előtt (hagyományos főiskolai képzésben) kezdő kommunikáció szakos hallgatóinkat, akik még nem rendelkeznek az alapszintű lektorátusi nyelvvizsgával, hogy azt lehetőség szerint ebben a félévben szerezzék meg. A vizsgával kapcsolatos minden információ és jelentkezés a GTI Szakmai Idegen Nyelvi Csoportjának titkárságán (B épület, 227. szoba).

2009. november 19.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán november 13-14-én rendezett 11. Országos Kossuth-szónokversenyen Bokor Ágnes kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatónk első helyezést ért el. Sikeréhez ezúton is gratulálunk!

2009. november 19.

Széchenyi Ágnes tanárnő nappalis és levelezős órái november 19-20-án elmaradnak. A november 20-ra hirdetett levelezős konzultáció (Társadalmi narratívák a XX. sz. irodalmában) december 4-én, 14 órától a B-404-ben lesz. A nappalis órák pótlására december 10-én és 11-én a B-201-ben kerül sor. A változás a nappali képzésen december 3-4-re kiírt órákat nem érinti, azok órarend szerint lesznek megtartva.

2009. november 18.

A Kommunikációs Klub októberben elmaradt programjának pótlására 2009. november 25-én este kerítünk sort. Vendégünk: Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője, az előadás címe: Sajtómunkások - újságírás és közélet. Minden érdeklődőt szeretettel vár a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék illetve a Kepes György Szakkollégium.

2009. november 17.

A vizsgakurzusokkal és az egyéni konzultációs formában felvett tárgyaival kapcsolatban Csépányi Zsolt tanár úr fogadóórát tart levelezős hallgatóinak 2009. november 21-én (szombaton) 13.00-17.00 óra között.

2009. november 16.

A Líceum Kiadó az EKF Tudományos Közleményei sorozatban nemrég jelentette meg a Tanulmányok a médiatudományok köréből. Az interjú. c. tanulmánykötetet, amely a Tanszék által 2008 tavaszán rendezett, az Interjú mint sajtóműfaj és módszer című konferencia előadásainak írásos anyagát tartalmazza Martin József szerkesztésében. A teljes kötet letölthető a tanszék Kiadványaink rovatából.

2009. november 10.

Kommunikáció- és médiatudomány (BA) szakos, nappalis hallgatók! A Média-gazdaságtan előadás ma 17.20-tól kivételesen nem a B-Kiselőadóban, hanem a B-202-ben lesz.

2009. november 9.

A Kepes György Szakkollégium a kurzusait bemutató "Nyílt Hét" alkalmából előadást szervez. A Sajtóműfajok a gyakorlatban c. kurzus vendégeként Kácsor Zsolt író, újságíró, a Népszabadság debreceni tudósítója "Miért (ne) legyünk újságírók?" címmel tart előadást. Az előadás helye és ideje: 2009. november 10. (kedd), 17.20, B épület (Egészségház utca 4.), kiselőadó. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak! (Kácsor Zsolt november 12-én, 16.30-kor mutatja be új, István király blogja c. könyvét a Dobó utca 9. szám alatt található Líra Könyvesboltban).

2009. november 6.

Az Eszterházy Károly Főiskola a 2009/2010-es tanév keresztféléves képzései sorában két olyan felsőfokú szakképzést is kínál, melyet tanszékünk gondoz. Ezekre jelentkezni - hagyományos illetve elektronikus úton - 2009. november 16-ig lehet. A Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2010. februárban induló képzések c. kiadvány és a felvételi eljárással kapcsolatos összes információ a felvi.hu oldalon található meg. A 2010 februárjában induló szakok az alábbiak:

2009. november 2.

Változás a levelező konzultációs beosztásban! (Frissítve!)
Értesítjük hallgatóinkat, hogy a napokban több, az intézményi kommunikátor és a kommunikáció-és médiatudomány (BA) szakot egyaránt érintő órarendi módosítás történt. Kérünk mindenkit, figyelje a Neptunt és honlapunk levelező képzés menüpontját, ahol már a frissített órarendek érhetők el. A november 6-7-i hétvégét érintő módosítások:

2009. november 2.

Barna Béla tanár úr tájékoztatja a Kisebbségek kommunikációja c. levelezős kurzusának hallgatóit, hogy az első konzultácó november 6-án 14 órától a B-205-ben, a második pedig november 14-én 9 órától, a Sas úti kollégiumban lesz .

2009. október 29.

Kérjük a kassai tanulmányúton résztvevő hallgatóinkat, hogy a költségek második részletét (23 Eurót) legkésőbb november 2-ig fizessék be a tanszéki titkárságon. A tanulmányút részletes szakmai programját itt lehet elolvasni.

2009. október 27.

Idegen nyelvi alapvizsga!
A tanulmányaikat a hagyományos (4 éves) főiskolai képzésben 2005-ben vagy azelőtt kezdő hallgatóink részére a Karon működő Szakmai Idegen Nyelvi Csoport idegen nyelvi alapvizsgát szervez ez év decemberében. A vizsgára november 15-ig lehet jelentkezni Csugány Juliannánál, a csoport titkárságán (B-épület, 227. szoba) Tekintettel arra, hogy ez a mostani az utolsó lehetőség az alapfokú nyelvismeret alapvizsgával történő igazolására, minden érintettet arra kérünk, éljen vele! Ezt követően - a középfokú nyelvtudáshoz hasonlóan - az alapszintet is csak nyelvvizsga bizonyítvánnyal lehet tanúsítani.

2009. október 24.

Az újságírás iránt érdeklődő hallgatóink figyelmébe: a Nonprofit Média Központ Alapítvány szakmai gyakorlati lehetőséget kínál kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatóknak a Közelkép Hírügynökségnél. További információk a letölthető ismertetőben találhatók.

2009. október 22.

Megjelent a Líceumi Paletta legújabb száma. Kiemelt témánk a Kutatók Éjszakája rendezvényei és a TermészetTudás főiskolája projekt; a Classmate PC-program; írunk a Hegyalja Fesztiválról és olvasható interjú Fehér Viktorral (Kerekes Band).

2009. október 21.

A Kommunikációs Klub ma estére meghirdetett Sajtómunkások - újságírás és közélet c. előadása Kovács Zoltán betegsége miatt elmarad. A programot egy későbbi időpontban fogjuk megtartani.

2009. október 20.

Kommunikáció- és médiatudomány (BA) szakos, nappalis hallgatók! Pintérné Eőry Vilma tanárnő keddenként 11.50-kor kezdődő Retorika órája 2009. október 20-tól az A-319-es előadóban lesz.

2009. október 17.

Tisztelt Kommunikáció-és médiatudomány (BA) szakos, levelezős hallgatók! Az őszi szünet időpontjának változása miatt módosult a Közgazdasági alapismeretek c. kurzus konzultációs időpontja. A konzultáció 2009. október 29-én (csütörtökön) lesz, 9.00-16.00 óra között az A-302-ben.

2009. október 16.

Nemzetközi médiatudományi ösztöndíj Németországba.
A Bonni Egyetem (Németország), a Bonn-Rhein-Sieg Alkalmazott Tudományok Egyeteme és a Deutsche Welle német tévécsatorna ösztöndíjat hirdet a Master in International Media Studies (A nemzetközi médiatudományok mestere) képzésen való részvételre. Az ösztöndíjra a médiában elhelyezkedni vágyó diákok, újságíró gyakornokok, rádiósok, tévések, valamint az online és nyomtatott sajtó szakemberei pályázhatnak. A mesterképzés nyelve az angol és a német. Az ösztöndíjról részletes angol leírás található itt. Jelentkezési határidő: 2010. április 30.
Bővebb információ: University of Bonn, Bonn-Rhein-Sieg University of Applied Sciences, Deutsche Welle; Barbara Hiller - barbara(pont)hiller(kukac)dw-world(pont)de, Dr. Christoph Schmidt - ims(kukac)dw-world(pont)de.

2009. október 15.

Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője lesz a Kommunikációs klub vendége 2009. október 21-én, 17.30-tól a B-121-es előadóban. A Pulitzer-emlékdíjas újságíróval Sajtómunkások-újságírás és közélet című előadását követően Magyar Krisztián és Mészáros Márta beszélget. A rendezvény a Kepes György Szakkollégiummal közös szervezésben valósul meg. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

2009. október 15.

Kérjük a kassai tanulmányúton résztvevő hallgatóinkat, hogy a költségek második részletét (23 Eurót) legkésőbb november 2-án fizessék be a tanszéki titkárságon.

2009. október 14.

2010 januárjában záróvizsgázók! A szakdolgozatok leadási határideje 2009. november 15. A diplomamunkákat - a korábban kialakult gyakorlatnak megfelelően - a dolgozatot tartalmazó CD-melléklettel, egy példányban, bőrkötésben kell előbb a TIK-ben bemutatni, majd a titkárságon Lóth Gabriellának leadni. Záróvizsgára jelentkezni a szakdolgozat bemutatása alkalmával, de legkésőbb 2009. november 30-ig lehet.

2009. szeptember 24.

Idén is lesz Média Diákverseny! A pályázati kiírás és a részletek megtalálhatók az OMD honlapján.

2009. szeptember 20.

Oktatóink szakmai elfoglaltságai miatt kénytelenek voltunk módosítani a levelezős konzultációs beosztásokon. Az 5. oktatási héttől érvényes összesített tanszéki órarend és a konzultációk évfolyamonkénti bontása itt érhető el.

2009. szeptember 20.

Csépányi Zsolt tanár úr nappalis órái a szeptember 21-ével kezdődő héten elmaradnak.

2009. szeptember 18.

Az őszi szakmai tanulmányút tervezett időpontja: 2009. november 4-5, úticélunk Miskolc-Kassa. A kirándulásra a hagyományos (4 éves) főiskolai képzés és a kommunikáció-médiatudomány BA szak elektronikus és írott sajtó szakirányos hallgatóit várjuk. Jelentkezni 4000 Ft előleg befizetésével október 10-ig lehet a tanszéken.

2009. szeptember 17.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) közös szervezésben tudományos konferenciát rendez "V. Nemzetközi Médiakonferencia. A média hatása a gyermekekre és fiatalokra" címmel, 2009. szeptember 28-30-a között, Balatonalmádiban. A rendezvény keretében Pólya Tamás tanszékvezető szeptember 28-án (hétfőn) tart előadást "Erőszakábrázolás és látványvilág a számítógépes játékokban" címmel a "Tartalom - Hatás - Oktatás. Nem-lineáris tartalmak. Biztonságos internet" szekcióban, 19.15-19.30 között. A konferenciáról élő internetes közvetítés lesz látható a Gyermekmentő Szolgálat honlapján. A konferencia részletes programja itt olvasható.

2009. szeptember 15.

A szolnoki CinemArt - Csinálj Mozit Magadnak Fesztiválra idén nyáron is nevezett egy kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatókból álló egri filmes csapat. A pARTizánok: Elképzelt valóság című alkotását mindenki figyelmébe ajánljuk. A film készítőinek (Bodnár Zsuzsanna, Daróczi István, Soós Nóra) további szép szakmai sikereket kívánunk!

2009. szeptember 14.

A korábbi tanulmányok beszámítását kérő nyomtatványok leadásának határideje a 2009-ben kezdő hallgatók esetében szeptember 20-ára módosult.

Ugyancsak az elsőéves hallgatókat érintő hír, hogy szeptember 17-e és 22-e között további kurzusjelentkezések okán újra kinyit a Neptun.

2009. szeptember 13.

Széchenyi Ágnes a Magyar Televízióban! A Záróra soron következő ismétlő adásában Veiszer Alinda beszélget a tanárnővel. A műsor szeptember 14-én, 0:20-tól látható az m2-n.

2009. szeptember 11.

Felhívjuk a 2009 őszén kezdő, elsős hallgatóink figyelmét arra, hogy a "Tanulmányi Tájékoztató 2009" c. cédén az intézményi kommunikátor (IKO) felsőfokú szakképzés, valamint a kommunikáció és médiatudományi alapszak (BA) tanterve HIÁNYOSAN, illetve PONTATLANUL szerepel, egy a Tanszéken kívül álló adminisztratív jellegű hibából fakadóan. A pontatlanságért elnézésüket kérjük, továbbá azt, hogy a tanszéki honlapon található, a 2009-ben kezdő évfolyamokra vonatkozó tanterveket használják! Megértésüket köszönjük.

2009. szeptember 11.

A Főiskola a 2009/2010-es tanévben is lehetőséget biztosít az Önök számára, hogy tanulmányaik egy részét külföldi partnerintézményekben végezhessék (részvételi feltételek; pályázati űrlap). A jelentkezéseket 2009. október 16-ig lehet eljuttatni Novotny Ádám kari koordinátornak.

Az Erasmus-programban résztvevő, kommunikáció-médiát oktató partnerintézmények:

2009. szeptember 10.

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke pályázatot hirdet kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatóknak társadalmi célú reklám és PR-film készítésére. Részletek a www.filmekavalsagrol.hu-n.

2009. szeptember 10.

Vargáné Vizy Csilla "Retorika" kurzusa (I. évf. nappali tagozat) órarend szerint a 2. héten indul. A tanárnő szeptember 14-én 17.20-tól óramegbeszélésre várja mindkét csoport hallgatóit a B-nagyelőadóban.

2009. szeptember 7.

Tájékoztató a szabadon választható tárgyak teljesítéséről a kommunikáció- és médiatudomány (BA) szakot 2008-ban kezdő nappalis és levelezős hallgatók számára.

2009. szeptember 6.

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a "Média és politika" c. tárgyon a Politológia Tanszék ebben a szemeszterben nem tudja fogadni a kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatókat. Amennyiben nem végzős, arra kérjük, hogy a kurzusvéglegesítés időszakában jelentkezzen le az óráról, és a jövő félévben vegye fel megint! A megértésüket köszönjük.

2009. szeptember 2.

Az I. évfolyamot kezdő hallgatóink figyelmébe! A tanszéki bemutatkozás időpontjai az alábbiak:

A tájékoztatón szó esik a képzés szerkezetéről és a lehetséges tanulmányi irányokról, így megjelenésükre feltétlenül számítunk!

2009. szeptember 2.

A mindennapi retorika iránt érdeklődők figyelmébe: a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda szónokversenyt szervez az ékesbeszédű családoknak. A versenyről és a jelentkezés részleteiről itt olvashatnak bővebben.

2009. augusztus 31.

Frissítettük a nappali tagozatos órarendeket és a levelező tagozatos konzultációs beosztásokat.

2009. augusztus 30.

Értesítjük A kommunikáció kultúraelméleti alapjai (NBG_KO102K3) c. tárgyat felvevő nappalis hallgatóinkat, hogy a kurzus egy adminisztratív tévedés okán lett aktív a 2009/2010-es tanév őszi félévére, így tárgyjelentkezésüket töröltük. Az órát ebben a félévben vizsgakurzusként kínáljuk, ezért kérjük, csak azok jelentkezzenek vissza rá, akik korábban már felvették, de nem sikerült teljesíteniük.

2009. augusztus 29.

A Bevezetés a nyelvtudományba c. tárgyról (NBB_NI734K2) a Magyar Nyelvészeti Tanszék által törölt hallgatók kurzusjelentkezését a mai napon visszaállítottuk. A tárgy a Neptunon jelzett időpontban lesz, oktatója Kalcsó Gyula.

2009. augusztus 28.

Tájékoztatjuk hallgatóinkat, hogy a más szakon/intézményben folytatott tanulmányok beszámítási kérelmének leadási határideje szeptember 10-e. A Hallgatói Centrumban leadandó kérelem része tanegységenként egy kérőlap (letölthető nyomtatvány) és a hitelesített tematika. A 2007-ben kezdett IKO-s tanulmányok elismerése a beszámítási táblázat szerint történik.

2009. augusztus 26.

A III. évfolyamos, nappalis hallgatók figyelmébe. Újabb kötelezően választható tárgy indult A befolyásolás működése a tömegkommunikációban (NBG_KO100K3) címmel. Már lehet jelentkezni rá a Neptunon.

2009. augusztus 24.

Kérjük hallgatóinkat, hogy a Neptunon az ún. kosaras (azaz nem KO-kódú) tárgyaknál a kommunikáció- és médiatudomány szaknak kiírt kurzusokat vegyék fel.

2009. augusztus 18.

Felhívjuk a kommunikáció- és médiatudomány 50 kredites modulját 2009 szeptemberében kezdő hallgatóink figyelmét, hogy a modulban teljesítendő tárgyak listája módosult a Tanulmányi tájékoztató CD-n közzétetthez képest. Az új tanegységlista letölthető innen.

2009. augusztus 18.

Kurzusjelentkezés a Neptunon! Előzetes tantárgyfelvétel: nappali tagozaton augusztus 21-én 10 órától augusztus 31-én 24 óráig; levelező képzésben augusztus 22-én 10 órától augusztus 31-én 24 óráig. A tárgyakat véglegesíteni szeptember 7-én 10 órától szeptember 12-én 24 óráig lehet mindkét tagozaton.

2009. augusztus 17.

Felkerültek a honlapra a nappali tagozatos órarendek, és a levelező tagozatos konzultációs beosztások.

2009. augusztus 15.

Felhívjuk a hagyományos főiskolai (4 éves) képzésben tanulók figyelmét, hogy az elmaradt tárgyaik meghirdetését csak vizsgaként vagy egyéni felkészüléssel 2009. augusztus 25-ig kérhetik e-mailen a tanszéktől.

2009. augusztus 7.

Felvételi ponthatárok a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék képzéseire:
EKF GTK A-N-Á Kommunikáció és médiatudomány 412 pont
EKF GTK A-N-K Kommunikáció és médiatudomány 160 pont
EKF GTK A-L-Á Kommunikáció és médiatudomány 382 pont
EKF GTK A-L-K Kommunikáció és médiatudomány 160 pont
EKF GTK F-N-A Intézményi kommunikátor 248 pont
EKF GTK F-N-K Intézményi kommunikátor 140 pont
EKF GTK F-L-A Intézményi kommunikátor 186 pont
EKF GTK F-L-K Intézményi kommunikátor 140 pont

2009. augusztus 4.

A régebbi hírek átkerültek a Hírarchívumba.

2009. július 1.

Felhívjuk jelenlegi és jövőbeni hallgatóink figyelmét, hogy a Főiskola Szenátusa a korábbi Kommunikáció, illetve Médiatudományi Tanszéket megszüntette, és ezek jogutódjaként július 1-jei hatállyal létrehozta a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéket. Kérjük a kommunikáció és médiatudomány alapképzési szakos (BA), a négyéves kommunikáció szakos és az intézményi kommunikátor felsőoktatási szakképzésben részt vevő, nappali és levelező tagozatos hallgatókat, hogy oktatásszervezési kérdéseikkel és problémáikkal ezentúl az új tanszék adminisztrátorát, Lóth Gabriellát keressék.

2009. június 30.

Tájékoztató a 2009/2010-es tanév kezdéséről minden tagozaton felsőbb éves hallgatóknak!

2009. június 9.

Buzinkay Géza a Gödöllői Királyi Kastély "Koronázási Napok" keretében június 7-én előadást tartott gr. Andrássy Gyula karikatúra-ábrázolásairól.

2009. június 8.

A záróvizsgák beosztása a Kommunikáció és Médiatudományi Tanszéken: 1. bizottság, 2. bizottság, 3. bizottság, 4. bizottság, 5. bizottság.

2009. május 23.

A szakdolgozatvédések beosztása a Médiatudományi Tanszéken (2009. június 9.): letöltés (.doc)

2009. május 21.

Széchenyi Ágnes a Sorbonne Nouvelle (Université de Paris III) egyetem nemzetközi konferenciáján tartott előadást Fejtő Ferenc születésének 100. évfordulója alkalmából.

2009. május 19.

Herzog Csilla tanárnő jegybeírási időpontjai: május 25. hétfő 9-10; május 29. péntek 10-11; június 5. péntek 9-10; június 9. kedd 13-14; június 12. péntek 10-11; június 15. hétfő 14-15; június 19. péntek 9-10; június 22. hétfő 14-15; június 26. péntek 9-10.

2009. május 16.

Empirikus médiaelemzés, nappali tagozat: pót zh-eredmények.

2009. május 16.

Lapmenedzsment pót-pót zárthelyi lehetőség a IV. éves hallgatóknak május 20-án, 17.20-tól a B-123-ban.

2009. május 13.

Megjelent a Líceumi Paletta legújabb száma. Benne: Erasmus-körkép: kínai hallgatók az EKF-en, főiskolások Gentben és Salernoban; Eszterházy Nap; Vadméz kritika; Hegyalja Fesztivál előzetes.

2009. május 4.

A Világjáró Klub (EKMK-Művészetek Háza) május 6-án, este héttől a Földközi-tenger partjain barangol. Barna Béla többek közt Franciaország, Olaszország, Málta, Tunézia, Szlovénia legszebb tengerparti helyeit, hegyeit és kisvárosait mutatja be. A szerda esti találkozásig némi ízelítő a tanár úr webalbumaiban.

2009. május 4.

A Média-gazdaságtan előadás 2009. május 6-án 17.20-tól a B-123 helyett kivételesen a B-3-ban lesz!

2009. május 2.

I. évfolyamos hallgatóink figyelmébe! A közelgő szakirányválasztásra tekintettel 2009. május 6-án 15 órára egy rövid megbeszélésre várjuk Önöket a B-épület Nagyelőadójába. A találkozón egyrészt megismerkedhetnek a képzések sajátosságaival, másrészt - mintegy előzetes igényfelmérés - jelezhetik jelentkezési szándékukat. Megfelelő érdeklődés esetén az alábbi szakirányokat indítjuk:

2009. április 28.

Örömmel tudatjuk, hogy tanszékünk hallgatói a közelmúltban szép sikereket értek el. Dargai Bernadett (kommunikáció és médiatudomány, III. évf.) a Nagy J. Béla Országos Helyesírási Versenyen (Eger), Melykó Róbert (kommunikáció minor, III. évf.) pedig az Egyetemi-főiskolai Versmondó Versenyen (Győr) lett második helyezett. Az Eszterházy Nap alkalmából rendezett ünnepségen Hubay Miklós (kommunikáció - informatikus könyvtáros, IV. évf.) Ottoway-díjat kapott, míg Posta Marianna (kommunikáció - magyar, IV. évf.) mint a Kortárs hangon 2009 című irodalmi pályázat győztese vehetett át elismerést. Diákjainkak ezúton is gratulálunk!

2009. április 27.

Empirikus médiaelemzés, nappali tagozat: zh-eredmények. Pótlás, javítás május 14-én (csütörtökön), 13.40-től a B Kiselőadóban.

2009. április 22.

Váradi Júlia Pulitzer-emlékdíjas rádiós szerkesztő-műsorvezető lesz a Kommunikációs Klub vendége 2009. május 6-án 18 órától. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a B épület 123-as előadójában.

2009. április 16.

A Csépányi Zsolt tanár úrnál egyéni konzultációs formában felvett gyakorlati jegyes kurzusok (PR ismeretek, Ügynökségszervezés, Szakmai gyakorlat I-II, stb.) írásbeli számonkérései a következő időpontokban lesznek: levelező tagozaton április 25-én (szombat) 10.00 órától az A-314/B-ben, nappali tagozaton április 28-án (kedden) 17.20 órától a B/404-ben. Pótolni vagy javítani - a dolgozatíró előzetes jelentkezése alapján - április 30-án (csütörtökön) 10.00 órától a B-Nagyea-ban lehet.

2009. április 6.

Az egri Világjáró Klub soron következő élménybeszámolóját Nemes Nagy Zoltán tartja Borneóról. Az előadás április 8-án a szokott helyen (EKMK-Művészetek Háza) és időben (19 órától) lesz. A sorozat további tavaszi programjait (.pdf) innen lehet letölteni.

2009. április 2.

A Gazdasági műsorok c. kurzus 2009. április 9-i óráját a Gazdasági Rádió két vezető munkatársa, Komáromi Balázs főszerkesztő és Kármán István ügyvezető igazgató tartja. Minden érdeklődőt várunk 11.50-től a B épület kiselőadójában.

2009. március 30.

Április 1-jén este héttől újra a világjáróké a Művészetek Háza. Klein Dávid mutatja be Kelet-Törökországban készült fotóit.

2009. március 26.

Megjelent a Líceumi Paletta márciusi száma. A tartalomból: Mobil Tech-Day a főiskolán, 16 milliós fejlesztés a könyvtárban, Tudósítás és interjúk az első Eszterházy Filmszemléről, Képriport a GTK-hétről.

2009. március 18.

A március 25-26-ai tanulmányút részletes szakmai programját itt lehet elolvasni. A szállásdíj a svédasztalos reggelit tartalmazza; a Hotel Touring azonban más szolgáltatásokat (bár, étterem) is kínál. Segítség a második nap sajtós programjára egyénileg érkezőknek: a Heti Válasz szerkesztősége a CBC Irodaházban (1027 Budapest, Horvát u. 14.) található. Megközelítése: a 4-es, 6-os villamossal, erről a Mechwart-liget megállónál kell leszállni, majd a Margit körúton a Duna felé elindulva jobbra a második utca; 11-es autóbusszal a Batthyány téri metróállomástól a második (Margit krt.) megálló.

2009. március 17.

Martin József tanár urat, szerkesztőt, külpolitikai újságírót, a Médiatudományi Tanszék leköszönő vezetőjét a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Aranytoll-díjjal tüntette ki 2009. március 13-án. A Tanszék nevében szívből gratulálunk a rangos elismeréshez és további, hasonló sikereket kívánunk Martin Józsefnek!

2009. március 16.

Hírek képekben - 2008 címmel nyílt sajtófotó kiállítás az Axel Springer válogatásában, az azonos című pályázatra érkezett munkákból. A tárlat a Művészetek Házában április 5-ig látogatható. A heol.hu megnyitón készült fényképes tudósítását itt lehet elolvasni.

2009. március 13.

A vizsgakurzusokkal és az egyéni konzultációs formában felvett tárgyaival kapcsolatban Csépányi Zsolt tanár úr fogadóórát tart levelezős hallgatóinak 2009. március 20-án (pénteken) 8.30-11.30 óra között.

2009. március 12.

Az egri Világjáró Klub (EKMK-Művészetek Háza) következő vetítése (2009. március 18., 19:00) a Himalájába és Nepálba kalauzolja az érdeklődőket. Mindenkit szívesen lát az előadó, Kalkó Ildikó és a házigazda, Barna Béla. Kedvcsináló az Annapurna trekkinghez (videó).

2009. március 11.

2009. március 26-án Egerbe érkezik az MR1-Kossuth Rádió országjáró vitaestje. A programon a közélet és az újságírás iránt érdeklődő hallgatóinkat szeretettel várja a Magyar Rádió.

2009. március 10.

Felhívjuk a szakmai kirándulásra jelentkezett hallgatóink figyelmét, hogy a költségtérítés befizetésének határideje a mai napon lejárt. Azok, akik még nem rendezték, március 16-ig keressék Lóth Gabriellát! Ellenkező esetben jelentkezésüket töröljük. Kérünk továbbá mindenkit, hogy egy arcképes igazolványának azonosító számát szíveskedjen elküldeni a media@ektf.hu-ra. A részletes program (helyszínek és időpontok) itt lesz elérhető várhatóan március 17-től.

2009. március 5.

Pályázati felhívásErasmus ösztöndíjra a Főiskola európai partnerintézményeinél.

2009. február 25.

Kérjük azon hallgatókat, akik jelentkeztek a Tanszék által szervezett tanulmányútra (2009. március 25-26.), hogy a költségek rendezése végett 2009. március 10-ig keressék az adminisztrátorunkat, Lóth Gabriellát. A hallgatói hozzájárulás mértéke azoknak, akik Egerből utaznak velünk különbusszal: 4000 Ft, míg a Budapesten csatlakozóknak 3000 Ft. A szállás - mely magában foglalja a svédasztalos reggelit - ezen felül 3000 Ft-ba kerül. Kérjük a határidő pontos betartását! Köszönjük.

2009. február 24.

Megjelent a Líceumi Paletta februári száma. A tartalomból: Első díj az Educatión, Tanárképzés mesterfokon, Interjú Vadon Lehellel, Interjú Herczeg Lillával.

2009. február 24.

A legjobb dokumentumfilm kategóriában hallgatóink sikerével zárult az I. Eszterházy Filmnapok és Függetlenfilm Szemle (Eger, 2008. február 20 - 22.) kapcsán kiírt főiskolás filmverseny. A Bollók Csaba vezette zsűri Elismerő oklevéllel jutalmazta Gyöngy Lilla - Kresák Attila: Félig is egészen c. munkáját. Gratulálunk a díjazottaknak!

2009. február 23.

Az Egri Fiatal Filmkészítők Stúdiójának fotópályázatán (Tér-Idő-Mozgás) 7 perc című pályázatával második helyezést ért el Kudar Zsolt, végzős kommunikáció szakos hallgatónk. Az alkotónak ezúton is gratulálunk! Képes naplói a http://qdiphoto.blog.hu és a http://visualdiary.blog.hu címen érhetők el.

2009. február 23.

Felkerültek az oldalra az oktatói fogadóórák. Elérhetők az egyes oktatók neve mellett a Munkatársak menüpontban.

2009. február 23.

Újraindult az EKMK-Művész Mozi és főiskolánk közös filmes programja. Keddenként magyar klasszikusok, szerda este pedig heti váltásban filmklubok: a Boldogság és a Vadeper várják a mozi szerelmeseit. A 10 alkalomra érvényes bérlet, mely tetszés szerinti 10 filmre érvényes 3500 Ft-ba kerül, és a Művészetek Házában vásárolható meg. A választható filmek listája, és a vetítések időpontja a Programajánló menüpontban olvasható.

2009. február 18.

Az Egri Világjáró Klub soron következő vetítéses élménybeszámolója: Vietnam és a Fülöp-szigetek. Az előadás az Ifjúsági Házban lesz, 2009. február 18-án, 19.00 órától. Előadó: Koncz János. Házigazda: Barna Béla. A Klub féléves programjának sajtóanyaga elérhető a Programajánló menüpontból.

2009. február 17.

Az Empirikus médiaelemzés kurzus (Csépányi Zsolt) csütörtök 13.40-kor kezdődő órája 2009. február 19-én hivatalos elfoglaltság miatt elmarad. A változás a szerda reggeli és a másik két csütörtök délutáni csoportot nem érinti. Aki teheti, jöjjön be ezen órák valamelyikére.

2009. február 17.

Martin József tanár úr órái 2009. február 19-én, csütörtökön hivatalos elfoglaltság miatt elmaradnak!

2009. február 17.

Az Avantgarde Business Communications http://www.avantgardegroup.hu/index.php kommunikációs (PR) gyakornokot keres. A pályázati felhívás letölthető innen. (.pdf)

2009. február 14.

Az EKF, a Kepes György Szakkollégium és az Egri Fiatal Filmkészítők Stúdiója fotópályázatot írt ki "Tér-Idő-Mozgás" címmel. Részletek és letölthető jelentkezési lap az effs.ektf.hu oldalon. A pályamunkák leadási határideje igen közeli: 2009. február 18.

2009. február 14.

A Tanulmányi- és Információs Központ kari tanulmányi csoportjainak ügyfélfogadása 2009. február 16 - 19 között szünetel.

2009. február 13.

A Magyar Függetlenfilm Szövetség, az Eszterházy Károly Főiskola és Eger városa közös filmpályázatot hirdet. Bővebb ismertető itt.

2009. február 10.

Megújult a Médiatudományi Tanszék honlapja. Kellemes böngészést!

2009. február 9.

Az idei tanulmányi kirándulás várható időpontja minden szakirányon: 2009. március 25-26. Aki jönni szeretne, jelentkezzen mihamarabb a tanszéken!

2009. február 5.

A Magyar Köztársaság országgyűlésének elnöke és külügyminisztere "Magyarország az Európai Unióban, az Európai Unió a világban" címmel pénzdíjas pályázatot hirdet 30 évnél fiatalabb, nappali és levelező tagozatos egyetemi és főiskolai hallgatók számára. Beküldési határidő: 2009. március 30. Részletes információk a Parlament honlapjáról letölthető .pdf fájlban.

2009. február 1.

A Tempus Közalapítvány "Projektmenedzsment lépésről lépésre - az EU támogatások felhsználása Magyarországon" címmel tanácsadással egybekötött projektfejlesztő, pályázatíró képzést indít, elsősorban olyan érdeklődők részére, akik aktívan részt vesznek a pályázatok, projektek kidolgozásában és végrehajtásában. Részletes információ.

2009. január 25.

Jegybeírási időpontok. Barna Béla: 2009. február 5. csütörtök, 11 óra. Martin József: 2009. január 29-30. Buzinkay Géza: 2009. január 29-30.

2009. január 18.

Halák László jegybeírási időpontja: 2009. január 26. hétfő, 11 óra.

2009. január 16.

Záróvizsgák beosztása: január 20., január 21. (.doc)

2009. január 10.

Szakdolgozatvédések beosztása (január 15.): letöltés (.doc)

2009. január 5.

Oktatási naptár a 2008/2009-es tanév 1. és 2. félévére (.doc).

2008. július 24.

Felvételi ponthatárok a kommunikáció és médiatudomány szakra:
EKF GTK A-N-Á Kommunikáció és médiatudomány 403 pont
EKF GTK A-N-K Kommunikáció és médiatudomány 187pont
EKF GTK A-L-Á Kommunikáció és médiatudomány 375 pont
EKF GTK A-L-K Kommunikáció és médiatudomány 160 pont

2008. június 12.

Záróvizsgák beosztása (június 16-19.): letöltés (.doc)

2008. június 7.

Szakdolgozatvédések beosztása (június 9-10.): letöltés (.doc)

2008. június 5.

Harmad-, negyedéves kommunikáció szakos hallgatók figyelmébe! A Médiatudományi Tanszék 2008 szeptemberétől szívesen alkalmazna olyan gyakornokot, aki segítene az oktatástechnikai és adminisztrációs feladatok elvégzésében. A jelentkezések elbírálásakor figyelembe vesszük a tanulmányi eredményt. Rövid életrajzok benyújtásával lehet pályázni 2008. augusztus 20-ig.

2008. április 10.

A Médiatudományi Tanszék 2008. május 16-án 10 órától konferenciát rendez Az interjú mint sajtóműfaj és módszer címmel. Vendégeink többek között Földes Anna, Krizsó Szilvia, Bernáth László, Győrffy Miklós, Hardy Mihály és Kepes András. Akár előző konferenciánkon, amelynek középpontjában a hír állt, most is az a célunk, hogy minél több oldalú vizsgálatnak vessük alá az interjút mint sajtóműfajt és mint módszert. Több, különféle diszciplina művelői, elméleti kutatók, oktatók és a zsurnalizmus gyakorlati mesterei, valamint főiskolánk hallgatói vesznek részt konferenciánkon, amelyet dr. Hauser Zoltán rektor úr nyit meg. A modernitás műfaja címmel dr. Andok Mónika főiskolai docens tart vitaindító előadást. Tanácskozásunkra szeretettel várjuk az érdeklődő tanárkollégákat és főiskolánk hallgatóit! A rendezvény letölthető programja (.doc).

2003. február 20.

Főiskolánk B épületében március 21-én 10 órakor a Heves Megyei Hírlap szervezésében sajtóplakát-kiállítás nyílik, amely a magyar sajtóplakát-művészet illusztris darabjait mutatja be a 19-20. századból. A kiállítást Dr. Széchenyi Ágnes irodalomtörténész és Zsolnay László művészettörténész nyitja meg. A kiállítás március 25-ig tekinthető meg. (EKF Rektori Hírlevél III/3.)